Junkkaala: Paavi peittoaa monen luterilaisen piispan

Benedictys_XVIWIKI205 Perussanoma julkaisee paavin kirjan. Kyseessä on paavi Benedictus XVI:n (kuvassa) Jeesusta käsittelevän kirjan toinen osa, jonka nimeksi tulee Jeesuksen viimeiset päivät. Kirja ilmestyy pääsiäisen alla 2013.

Perussanoma julkaisee kirjan, koska sen sanoma on erinomainen, kertoo Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala. Hänen mukaansa paavi kirjoittaa Jeesuksesta paljon paremmin kuin moni luterilainen teologi tai piispa.

– Jo paavin Jeesus-kirjan ensimmäinen osa osoitti, että nykyinen paavi on erinomainen teologi ja raamatunselittäjä. Tämä toinen osa on vähintään yhtä hyvä. Jeesuksen kärsimyshistoria avautuu suurenmoisella tavalla, Junkkaala perustelee.

Hän toteaa ymmärtävänsä myös niitä, jotka hämmästelevät sitä, että luterilaisen kirkon piirissä toimivan Raamattuopiston kustannusliike aikoo julkaista paavin kirjan.

 – On syytä todeta selvästi, että päätös ei merkitse kannanottoa paaviuteen tai roomalaiskatoliseen oppiin. Niitäkin kysymyksiä on kuitenkin syytä pohtia.  Tämän kirjan julkaisemisessa on yksinkertaisesti kysymys siitä, että se ansaitsee tulla käännetyksi suomeksi.

– Tarkoituksemme on ensi keväänä julkaista myös kirja, jossa käsitellään paavin kirjan herättämiä kysymyksiä esimerkiksi luterilaisesta ja katolisesta Jeesus-kuvasta, Junkkaala lisää.

Paavin Jeesus-kirjan ensimmäisen osan Jeesus Nasaretilainen julkaisi vuonna 2008 suomeksi Edita.

(Kuva: Wikipedia/Agência Brasil/Fabio Pozzebom)

Edellinen artikkeliMinisteriö myönsi Jiipeenetille 30000 euroa
Seuraava artikkeliIL: Poliisi perehtyy kirjassa kuvatun poliisin toimintaan

Ei näytettäviä viestejä