Jeesus suostuu luovuttajaksi australialaisen elinluovutuskampanjan mainosvideolla

Australiassa on julkaistu Dying to Live -elinluovutuskampanjan mainosvideo, jossa kaksi roomalaista sotilasta suostuttelee ristillä olevaa Jeesusta rekisteröitymään elintenluovuttajaksi.

Roomalaiset sotilaat kertovat Jeesukselle rekisteröitymisen säännöistä ja menettelytavoista. Sotilaat muistuttavat myös siitä, että elinten luovuttamiseen tarvitaan omaisten hyväksyntä. Videolla Jeesuksen äiti Maria ja "maallinen isä" Joosef ilmoittavat hyväksyntänsä luovutukselle. Mainos päättyy siihen, että Jeesus ja sotilaat ottavat yhdessä selfien.

Mainos on herättänyt keskustelua ja aiheuttanut paheksuntaa kristittyjen keskuudessa. Yli 20 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen sen kieltämisen puolesta. Asiasta uutisoivat muun muassa The Christian Post ja World Religion News.

Vetoomuksen allekirjoittaneisiin kuuluu kristittyjen lisäksi joitakin muslimeja, jotka ovat myös loukkaantuneet mainoksesta.

"Tämä mainos selvästi pilkkaa Herraamme Jeesusta ja on loukkaava. Mikään usko ei ole kärsinyt yhtä paljon kuin kristinusko ja monet kristityt ovat kuolleet uskonsa puolesta ympäri maailmaa", vetoomuksessa todetaan.

"Mikään muu uskonto ei koskaan tule sietämään tällaista pilkkaamista ja epäkunnioitusta. Me kehotamme teitä puolustautumaan ja suojelemaan uskoamme kieltämällä tämän epäkunnioitettavan mainoksen", vetoomus jatkuu.

Mainoksella on kuitenkin myös puolustajansa.

– Mainos käyttää Jeesuksen itsensä uhraavaa esimerkkiä viestiäkseen tärkeästä sanomasta, eteläisen Sydneyn anglikaanipiispa Michael Stead kommentoi Australian The Daily Telegraphille.

Elokuvantekijä Richard Todd on todennut, että mainoksen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta elinluovutuksesta. Vain 36 prosenttia australialaisista on rekisteröityjä elinten lahjoittajia, vaikka 70 prosenttia on sanonut olevansa halukkaita lahjoittamaan.

– Siksi on tärkeää, että jokainen australialainen tietää voivansa rekisteröityä luovuttajaksi ja keskustelee siitä perheensä kanssa, Todd sanoo australialaisen uutissivuston Mumbrellan mukaan.

– Meillä australialaisilla on mahdollisuus nousta yhdestä vähimmän kehittyneistä elinsiirtomaista yhdeksi maailman kehittyneimmistä. Mikä ihana joululahja elinsiirtoluettelossa oleville australialaisille, joiden elämää usein säätelevät epävarmuus, kipu ja heikkenevä elämänlaatu.

Kuva: Videokaappaus. Jeesus harkitsee elinluovutusta australialaisella mainosvideolla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.