Jalkapalloa pelaaville muslimi­tytöille lahjoitetaan urheilu­hijabit – "Hienoa, että Suomi toimii suunnan­näyttäjänä"

Kuva: Suomen Palloliitto

Jalkapallon naisten pääsarja Kansallinen Liiga lahjoittaa jokaiselle Suomessa hijabia käyttävälle jalkapalloilijalle urheiluhijabin. Hijabien eli muslimien käyttämien huivien lahjoittaminen on osa Kansallisen Liigan 50-vuotisjuhlavuotta.

Palloliitto ja Kansallinen Liiga ovat työskennelleet määrätietoisesti ehkäistäkseen syrjintää ja rasismia oman toimintansa piirissä, Palloliitto tiedottaa.

– Teemme jatkuvaa työtä sen eteen, että urheilu kuuluu kaikille, riippumatta pelaajan lähtökohdista. Suomi on yhä monimuotoisempi ja haluamme paremmin huomioida erilaiset tarpeet tyttöjen tullessa osaksi jalkapalloperhettä, Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo tiedotteessa.

– Toivomme esimerkillämme rohkaisevamme muita lajiliittoja mukaan yhdenvertaisen liikunnan ja urheilun edistämiseen.

Lahjoituksella halutaan kannustaa uusia pelaajia lajin pariin. Jalkapallon aloittavat lapset ja nuoret saavat joukkueiltaan pelipaidat, shortsit ja sukat. Urheiluhijabia ei usein ole saatavilla, vaikka se on entistä useammalle pelaajalle tärkeä varuste.

Hankkeen suunnitteluvaiheessa konsultoitiin Sara Salmania, joka tunnetaan työstään monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden asiantuntijana.

– On hienoa, että Suomi toimii suunnannäyttäjänä osoittaen, että monimuotoisuus kuuluu paitsi urheiluun myös jokapäiväiseen elämään. Urheiluhijabien lahjoittaminen on osoitus siitä, että Kansallinen Liiga todella seisoo arvomaailmansa takana ja jatkaa aktiivista rasismin vastaista työtään, Salmani sanoo tiedotteessa.

Suomalainen tempaus on saanut kansainvälistä huomiota. Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC ja yhdysvaltalainen uutissivusto CNN ovat kertoneet asiasta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.