IL: Pappi järjesti pyhiinvaellusmatkoja Italiaan laittomasti

Eteläsuomalaisen seurakunnan kappalainen on järjestänyt useiden vuosien ajan laittomasti pyhiinvaellusmatkoja Italiaan, kertoo
Iltalehti.
Kappalaisen mukaan kyse on ollut väärinkäsityksestä.

Tänä keväänä selvisi, että matkoja järjestänyt ja markkinoinut kappalainen ei ole rekisteröitynyt vastuulliseksi matkanjärjestäjäksi, eikä hän ole ostanut matkatoimistolta kuin osan matkojen sisällöstä. Lain mukaan hänen olisi pitänyt ostaa koko matka matkatoimistolta, joka toimisi vastuullisena järjestäjänä.

Kappalainen on Iltalehden mukaan käyttänyt apunaan matkatoimistoa majoitusten järjestämisessä, mutta lennot hän on varannut itse. Hän on myös kerännyt itse ihmisiltä rahat.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on selvittänyt asiaa matkoja järjestäneen kappalaisen kanssa. Kappalaisen mukaan kyse on väärinkäsityksestä. Hän on sitoutunut muuttamaan toimintaansa.

Tarkastaja Linda Nysted Kilpailu- ja kuluttajavirastosta sanoo Iltalehdelle, ettei kappalaiselle voida jälkikäteen määrätä sanktioita, sillä kuluttajille ei ole tullut taloudellista haittaa. Virasto seuraa tilannetta.

Iltalehden mukaan matkoilla on käytetty oppaina tunnettuja pappeja ja piispoja. Oppaiden mukaan matkoilla ei ole ollut mitään epäselvyyksiä.

Kuva: Jukka Granström. Arkistokuva Vatikaanista.

Edellinen artikkeliAlma Media aloittaa kuolinilmoitusten julkaisemisen myös netissä
Seuraava artikkeliIso-Britannia tenttaa kristityiltä turvapaikanhakijoilta Raamattu-triviaa

Ei näytettäviä viestejä