Hurstin ruokajakelu etsii edelleen Helsingissä uusia tiloja


HURSTI_HEIKKI_16.04.2010_205 luotsaaman Laupeudentyö ry:n ruokajakelu joutuu muuttamaan syksyyn mennessä nykyisistä tiloistaan Helsingin Kallion Helsinginkadulta alueen asukkaiden vastustuksen vuoksi.

Muuttomääräys on synnyttänyt julkisuudessa pienoisen kohun, jota Hursti ihmettelee. Hänen mukaansa vuokranantajan, Urheiluopistosäätiön edustajat ovat suhtautuneet myötämielisesti Laupeudentyön toimintaan.

– Häätöä emme ole vielä saaneet, joten toistaiseksi toimimme näissä tämänhetkisissä tiloissa. Nämä ovat palvelleet suhteellisen hyvin, mutta ovat kuitenkin ahtaat.

Hurstin mukaan tila-asia täytyy ratkaista syksyyn mennessä. Helsingin kaupunki on luvannut apunsa tilakysymyksessä.

– Kaupungin sosiaaliviraston johtaja Paavo Voutilainen on luvannut ryhtyä etsimään nykyistä isompia ja parempia tiloja, Hursti toteaa.

Laupeudentyö ry:lle tarjottiin myös Helsingin seurakuntayhtymältä vapautuvia Alppilan seurakuntakodin sekä Merihaan toimitiloja. Yhtymän kiinteistöpäällikkö Markku Koskisen mukaan Hurstiin oltiin yhteydessä, mutta neuvotteluissa havaittiin, että tilaa tarvittiin enemmän kuin yhtymällä oli mahdollisuus tarjota.

Hursti toteaa, että Helsingin seurakuntayhtymältä vapautuvat tilat vaikuttivat paitsi pieniltä, myös epäkäytännöllisiltä ruokajakelun käyttöön.

– Meille tulee lavatavaraa, joka pitäisi saada pumppukärryllä perille. Seurakuntayhtymän tiloissa on niin paljon portaita, etteivät ne siksi sovellu tähän työalueeseen, Hursti kertoo.

Lue myös: HS: Laupeudentyölle lähtöpassit

Helsingin seurakuntayhtymältä tilat Hurstin laupeudentyölle?

Edellinen artikkeliKymmenettuhannet suomalaismiehet kokeneet seksuaalista väkivaltaa
Seuraava artikkeliLestadiolaisjohtajan saarnaamisen estänyt kirkkoherra valottaa ajatteluaan

Ei näytettäviä viestejä