Hilkka Olkinuoran jouluhartaudet hyllytettiin

Pastori-kirjailija Hilkka Olkinuoran (kuvassa) jouluhartaudet Ylen ruotsinkielisessä Radio Vegassa joutuivat hyllylle eduskuntavaaliehdokkuuden vuoksi. Olkinuora on RKP:n ehdokkaana.

Kirkkohallituksen ruotsinkielisestä viestinnästä vastaava Lucas Snellman pahoittelee, että tieto Hilkka Olkinuoran ehdokkuudesta tuli niin myöhään. Olkinuora oli jo ehtinyt tehdä jouluviikolle kolme jouluhartautta.

– Ne ovat hyviä hartauksia, todella harmillista, Lucas Snellman sanoo.

Tilalla kuullaan uusintoja.

Kun Snellman kuuli Olkinuoran eduskuntavaaliehdokkuudesta runsas viikko sitten, hän paneutui Ylen ohjeistukseen ehdokkaiden julkisuudesta ja keskusteli asiasta Radio Vegan kanavapäällikkö Mika Kosusen kanssa. Keskustelun jälkeen Lucas Snellman päätyi hyllyttämään hartaudet.

– Ylellä ei ole vaalikaranteenia, asiat mietitään tapauskohtaisesti. Kukaan ehdokas ei saa saada julkisuudesta erityistä etua, Lucas Snellman perustelee.

Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Riitta Pihlajamäki käsittelee vaalikaranteenia toissa viikolla julkaistussa blogissaan:

"Julkisuudessa puhutaan usein vaalikaranteenista. Sellaista ei Ylessä ole. Ehdokkaana olevia henkilöitä voidaan haastatella journalistisin perustein. Ministeriä, asiantuntijaa tai vastuullista päätöksentekijää ei jätetä kuulematta jos käsiteltävä asia niin vaatii. Ratkaisun pitää perustua vankkaan journalistiseen harkintaan."

Lue Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikön Riitta Pihlajamäen kolumni Vaalit ja ehdokkaiden julkisuus.

Kuva Jukka Granström