Hengen uudistuksen kesäjuhlassa kohdataan kasvotusten ja panostetaan turvallisuuteen

Hengen uudistus kirkossamme ry:n valtakunnallinen KesäSpirit 2020 -kesäjuhla pidetään 1.8. Lempäälässä kauppakeskus Ideaparkin tiloissa. Hengen uudistus on kirkossa toimiva verkosto, joka edistää hengellistä uudistumista, armolahjojen vapautumista ja yhteisöllisyyttä.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös Tampereen, Lempäälän ja Sääksmäen seurakunnat.

KesäSpirit 2020 poikkeaa olennaisesti muista tämän kesän valtakunnallisista hengellisistä juhlista. Lempäälään kokoonnutaan yhteen ”ihan oikeasti” kasvotusten, eikä ainoastaan virtuaalisesti. Tämän mahdollistavat sopivasti elokuun alussa voimaan astuvat kokoontumisrajoitusten lievennykset.

– Pohdimme asiaa monelta kantilta ja teimme päätöksen tilaisuuden järjestämisestä tällä tavalla aika myöhään eli kesäkuun alussa. Näimme silloin, miten korona kehittyy, ja mitkä ovat hallituksen linjaukset, kertoo Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen.

Poikkeusaika tuntuu kuitenkin myös KesäSpiritissä. Normaalisti kolmipäiväinen tapahtuma on nyt tiivistetty yhteen päivään. Mukaan otetaan tänä vuonna vain 700 osallistujaa. Määrää pystytään kontrolloimaan, koska tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

– KesäSpirit 2020 järjestetään nyt toista kertaa isossa kauppakeskuksessa. Pystymme sen tiloissa kyllä toteuttamaan järjestelyt turvallisesti, Pöyhönen uskoo.

Tilaisuuden ohjelma koostuu kolmesta osiosta. Aamupäivällä keskitytään muun muassa amerikkalaispastori John Burken videopuheenvuoron johdattelemana jumalanpalvelusyhteisöihin ja seurakunnan rakentamiseen. Iltapäivällä vuorossa ovat armonlahjat ja illalla ohjelmassa on perinteisempää hengellistä opetusta.

– Rukouspalvelu on tänä vuonna jätetty pois kokonaan turvallisuuden takia.

Toiminnanjohtajan mukaan kasvotusten yhteen kokoontuminen on Hengen uudistukselle hyvin tärkeää.

– Meillähän on hyvin vähän omaa toimintaa. Satsaamme siihen, että tuemme seurakuntia niiden työssä. Oma kesäjuhla onkin Hengen uudistuksen identiteetille vielä tärkeämpää kuin monelle muulle hengelliselle yhteisölle.

Virtuaalisten hengellisten kesäjuhlien makuun päässeetkin voivat nauttia Hengen uudistuksen juhlista. KesäSpirit 2020 -tapahtuman koko ohjelma striimataan. Mukana on myös yksi bonus.

– Lauantaina kello 13 saa kesäjuhlamme striimissä ensiesityksensä maamme yhteisöliikeilmiötä peilaava Yhteisöjen aika -dokumentti. Se on tulossa televisioonkin, mutta vasta syksyllä, Timo Pöyhönen kertoo.

Kuva: Timo Pöyhönen. Väkeä koolla viime vuoden KesäSpirit-juhlassa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.