Hengellisyys moninaistuu ja sen tueksi kirkollis­kokous pyytää Kirkko­hallitusta kokoamaan kristillisen mystiikan aineistoa

Kirkolliskokous sai viime toukokuussa käsiteltäväkseen edustaja-aloitteen, jossa pyydettiin tuottamaan aineistoa moninaistuvan hengellisyyden tueksi. Tällä tarkoitettiin aloitteessa hiljaisuuden nimikkeen alle lukeutuvaa kristillistä mystiikkaa, pyhiinvaelluksia ja ekoteologiaa. Aloite lähetettiin käsikirjavaliokunnan käsiteltäväksi.

Tänään torstaina kirkolliskokous hyväksyi täysistunnossaan valiokunnan esityksen, jossa Kirkkohallitusta pyydetään kokoamaan lisämateriaalia, joka liitetään osaksi kirkkovuoden kiertoa. Aloitteessa pyydettiin sijoittamaan materiaali tai tieto siitä vapaasti saataville ja helposti löydettäväksi evl.fi-sivustolle.

Kirkkohallituksen verkkosivut ovat kuitenkin parhaillaan uudistettavina. Valiokunta katsoi, että uudistuksen yhteydessä Kirkkohallitus voi päättää materiaalille sopivan paikan verkkosivustoltaan.

Laatutakuu ja tekijänoikeudet haastavat uuden lisämateriaalin kokoamista

Käsikirjavaliokunnan mietinnön mukaan edustaja-aloite kertoi tämän ajan hengellisyyden tarpeista ja siitä, miten monimuotoista hengellisyyttä kristittyjen keskuudessa harjoitetaan.

”Jumala lähestyy ihmistä eri tavoin ja siksi tarvitaan erilaisia hengellisen elämän tapoja ja muotoja”, valiokunnan mietinnössä todetaan ja korostetaan myös paikkojen merkityksellisyyttä ja millenniaalien hengellisyyden moninaisuutta.

Toivotun lisämateriaalin kokoamisessa on kuitenkin valiokunnan mielestä omat haasteensa sivujen päivityksen, laatutakuun ja tekijänoikeuksien kannalta. Mietinnössä todetaan myös aineiston arvioinnin ja analyysin tarve sekä yhteys piispainkokoukseen asian jatkovalmisteluissa.

Viime toukokuussa aloitetta koskeneessa lähetekeskustelussa käytettiin useita puheenvuoroja, joissa kannettiin huolta siitä, että lisämateriaaliin pitäisi saada mukaan myös herätysliikkeiden perinteitä. Nyt torstain täysistunnossa aiheesta käytettiin vain yksi puheenvuoro. Edustaja Soili Haverinen kiitteli mietintöä ja toivoi Kirkkohallituksen huomioivan myös olemassa olevan pienryhmämateriaalin, jota voi hyödyntää rukous- ja raamattupiireissä.

Lue myös

Aloite kristillisen mystiikan aineistosta eteni kirkollis­kokouksessa – edustaja Sammeli Juntunen skeptinen pyhiin­vaelluksen vaikutuksista

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Hengellisyys moninaistuu ja sen tueksi kirkolliskokous pyytää Kirkkohallitusta kokoamaan kristillisen mystiikan aineistoa

Edellinen artikkeliYhdenvertaisuus­valtuutetun toimisto vastaa: Enkelien viesti ylitti uskonnon­harjoituksen rajan päivä­kodin pääsiäis­polulla
Seuraava artikkeliJos nuorella ei ole varaa Maata Näkyvissä -festareihin, hän voi saada kummi­lipun – Tänä vuonna festarit ovat jälleen kolmi­päiväiset

Ei näytettäviä viestejä