Helsingin yhtymä harkitsee Kansanlähetyksen rahoitusta

sekl_tunnus_205

Lääninrovasti Pertti Simolan mukaan samassa yhteydessä ei ole kuultu muita Älä alistu! -kampanjan taustajärjestöjä.

– Ei ole kuultu tällä kertaa. Kansalähetystä on kuultu lähinnä sen takia, että olemme pohtineet lähetysrahojen jakamista ja se on näistä järjestöistä ainoa, joille olemme lähetysrahoja antaneet.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ei ole enää rahaa saanut. Se loppui muutama vuosi sitten virkakysymyksen vuoksi, Simola sanoo.

Hän ei halua ennakoida millaiseen lopputulokseen seurakuntayhtymässä päädytään Kansanlähetyksen tukemisen suhteen.

Järjestön lähetysjohtaja Arto Hukari kertoo selvittäneensä järjestön kantoja Helsingin lisäksi myös Tampereen seurakuntayhtymässä sekä vantaalaisessa Tikkurilan seurakunnassa.

– Ihan asiallisia kohtaamisia. Tietysti niissä on laajemminkin keskusteltu lähetystyön tavoitteista ja menetelmistä. Pääasiassa on kuitenkin keskitytty virkakysymykseen ja sukupuolivähemmistöjen problematiikkaan. Seurakuntien näkökulmasta näyttää, että lähetystyön ydinkysymykset kulminoituvat tämän tyyppisiin kysymyksiin. Lähetysjärjestön näkökulmasta näyttää, että ne eivät siellä ole, Hukari sanoo.

Hukarin mukaan Kansanlähetys on tapaamisissa pitäytynyt perinteisessä virkakäsityksessä. Kanta on pysynyt samana myös suhteessa homoseksuaaleihin kirkon työntekijöihin.

– Meidän arvoista ja strategiasta käsin on kantoja selvitetty. Keskeistä on luottamus Raamattuun ja Raamatun pohjalta näitä kysymyksiä arvioidaan.

– Pidän valitettavana, että tämän tyyppiset tekijät vaikuttavat lähetyksen talousarviomäärärahojen jakamiseen. Arkkipiispan lausunto, että näiden asioiden perusteella ei pelkästään tehtäisi päätöksiä vaan arvioitaisiin järjestön kokonaistyötä, olisi toivottava suunta myös näissä neuvotteluissa.

Kansanlähetyksen tuloista tuli vuonna 2009 noin kolmannes eli noin 2,5 miljoonaa euroa luterilaisten seurakuntien talousarvioavustuksina.

Lue myös: Kolehteihin täsmennyksiä: Kallion ja Malmin tulkinnat virheellisiä

K&k: Malmilla kierretty kirkkohallituksen kolehtipäätöstä

Lakimies: Kallion seurakuntaneuvoston päätös on juristien aarreaitta

Avoimessa kirjeessä kirkkohallitukselle vaaditaan järjestöjen avustusten lakkauttamista

Häkkinen huolestunut kehällisten asioiden noususta keskiöön

Kallion kolehdinkannosta lopullinen selvyys

Edellinen artikkeliPentikäinen: En ymmärrä miksi keskustelua halutaan kontrolloida
Seuraava artikkeliUrkuyö ja Aaria vauhtiin helatorstaina Espooossa

Ei näytettäviä viestejä