Helsingin piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi, Teemu Laajasalon paperit jätettiin heti

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo, 42, on asetettu ehdokkaaksi Helsingin hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin tänään 15.3., jolloin virallinen ehdokasasettelu alkoi.

Teemu Laajasalo on kasvatustieteen tohtori ja teologian maisteri. Hänet vihittiin papiksi vuonna 1997. Kallion seurakunnan kirkkoherrana hän on toiminut vuodesta 2013. Virkansa ohella hän toimii myös Helsingin seurakuntayhtymän johtajana.

Teemu Laajasalon ohella ehdolle lähtemisestään ovat alkuvuoden aikana kertoneet sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa ja Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka.

Piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy 15.5. kello 16. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 16.8.

Helsingin piispanvaalissa on vajaat 1 800 äänioikeutettua. Puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, puolet maallikkoäänestäjiä.

Uusi piispa vihitään virkaansa 12.11. Helsingin tuomiokirkossa. Hän aloittaa virassaan 1.11., jolloin nykyinen Helsingin piispa Irja Askola jää eläkkeelle.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Teemu Laajasalo ehdokkaaksi Helsingin piispanvaaliin – "Olen liberaali mutta en anarkisti"

Analyysi: Helsingin piispanvaali kaipaa konservatiivia