Helsingin ja Turun hiippakuntiin valittiin pappisasessorit – katso, miten äänet jakautuivat

Helsingin hiippakunnassa ja Turun arkkihiippakunnassa toimitettiin keskiviikkona pappisasessorin vaalit.

Helsingin hiippakunnassa eniten ääniä, 92, sai Meilahden seurakunnan seurakuntapastori, Haagan seurakunnan vt. kirkkoherra Hilkka Niemistö. Hän aloittaa pappisasessorina 1.3.2019.

Vahvistamattoman tuloksen mukaan toiseksi eniten ääniä, 78, sai ensimmäistä kauttaan pappisasessorina toimiva Vuosaaren seurakunnan seurakuntapastori Tiina Ahonen, 78, ja kolmanneksi eniten Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi, 22. Ääniä annettiin kaikkiaan 16 papille. Äänestysprosentti oli 30,9.

Helsingin hiippakunnassa toisena pappisasessorina jatkaa Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Turun arkkihiippakunnassa Raision seurakunnan kirkkoherra Sari Lehti valittiin pappisasessoriksi toiselle kaudelle. Hän sai vaalissa vahvistamattoman tuloksen mukaan 144 ääntä. Seuraavaksi eniten ääniä annettiin Turun Mikaelinseurakunnan kappalaiselle Pasi Jaakkolalle, 31, ja Salon seurakunnan kappalaiselle Johannes Alarannalle, 10. Kaikkiaan ääniä sai 16 pappia. Äänestysprosentti oli 37,8.

Arkkihiippakunnan toisena pappisasessorina jatkaa Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala.

Pappisasessoriksi on kelpoinen hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon. Pappisasessori osallistuu tuomiokapitulin päätöksentekoon ja seurakuntiin tehtäviin piispantarkastuksiin sekä on mukana uusien pappien vihkimisessä ja koulutuksessa. Tuomiokapitulin kollegioon kuuluu kaksi pappisasessoria.

Pappisasessori valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Sama henkilö voidaan valita pappisasessoriksi enintään kahdeksi toimikaudeksi. Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Pappisasessorin vaalissa ovat äänioikeutettuja hiippakunnan papit ja lehtorit.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.