Hellsten: Epäily kuuluu terveeseen uskoon

Kirjailija ja valmennusyrityksen toimitusjohtaja, Tommy Hellsten kertoo avoimesti Kotimaa-lehdessä elämänsä suurista murroksista. Ensimmäiset olivat toipuminen alkoholistiperheessä vietetystä lapsuudesta ja avioero. Hän on hiljattain tehnyt uuden avauksen yrityskaupan myötä ja laittanut taas kaiken likoon tehdäkseen ihmiselle tilaa 2010-luvun työelämässä ja Suomessa. Nykyään yrityksensä kautta muun muassa työyhteisökoulutuksia myyvä menestyskirjailija katsoo, että työpaikoilla ja koko länsimaisessa kulttuurissa voidaan huonosti, koska suorituksesta on tullut ihmistä tärkeämpi.

Hän kommentoi uutta elämänvaihettaan toteamalla, että vaikka monesta saattaa vaikuttaa, että hän otti suunnitellun ja harkitun riskin, niin viime vuodet ovat olleet kärsivällisyyden ja nöyryyden opettelua.

- Minulla on taipumus sanella elämää ja ajatella, että asioiden pitäisi tapahtua tietyssä aikataulussa. Kun asia ei mene niin kuin haluan, tulkitsen helposti, ettei se onnistu. Siitä huolimatta asia etenee, Hellsten tunnustaa Kotimaa-lehdelle

Haastattelun yhteydessä Hellsten palaa tuoreimman kirjansa Ajan takaa teemoihin ja tulee samalla ottaneeksi kantaa uskon ja epäuskon suhteeseen.

- Jotta usko olisi tervettä, myös epäilyn pitää sisältyä siihen. Usein ajatellaan, että epäily ei kuuluisi uskoon, mutta niin se on. Lahkojen tragiikka on juuri siinä, että ne eivät epäile itseään. Juuri siksi ne ovat niin suvereeneja ja vaarallisia.

Lue Tommy Hellstenin laaja haastattelu Kotimaa-lehdestä!