Heikka: Eheytymisvideo saattaa vaikuttaa järjestöjen talouteen

Kirkon eri toimijat ovat ryhtyneen kilvan sanoutumaan irti Nuotta-lehden Älä alistu! -kampanjasta. Espoon hiippakunnan piispa Mikko Heikka on jo neljäs kirkon piispa, joka ottaa siihen julkisuudessa torjuvan kannan.

Tämän lisäksi Tampereen seurakunnat ovat julkaisseet tänään tiedotteen, jossa ilmoittavat etteivät ole kampanjan missään tekemisissä. Tiedotteen allekirjoittajina ovat yhteisen seurakuntatyön johtaja Timo Takala ja tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Tampereen seurakuntayhtymä viittasi tiedotteessaan arkkipiispa Kari Mäkisen eiliseen lausuntoon, jossa alleviivattiin ihmisen oikeutta saada omana itsenään rakkautta, läheisyyttä ja lämpöä. Mikko Heikan lausunnosta paistaa läpi piispan ärtymys videota kohtaan.

- Olen harmistunut ja pahoillani. Kampanja vahingoittaa kirkkoa. Monet eroavat kirkosta, koska luulevat, että videon kanta on kirkon kanta. Tunnen syvää myötätuntoa homoseksuaaleja kohtaan, joiden ihmisarvoa video loukkaa. Homot voivat olla ylpeitä identiteetistään, sanoo Heikka Espoon seurakuntien lehden Essen verkkosivujen haastattelussa.

Heikka toteaa, että kampanjan taustalla on kirkon virallisia lähetysjärjestöjä. Hän kertoo Kansanlähetyksen saaneen viime vuonna 200 000 euroa tukea Espoon seurakuntayhtymästä, mutta painottaa että tuki on suunnattu järjestön ulkomailla tekemään työhön. Piispa arvelee, että Nuotta-lehden videota tullaan kelailemaan neuvostoissa ja valtuustoissa useampaan kertaan järjestöille myönnettävistä tuista päätettäessä.

- Luulen, että paikallisseurakuntien päättäjät käyvät tänä keväänä keskustelua videosta, kun vuoden 2012 talousarviota valmistellaan, Heikka sanoo.

Heikka kehottaa eri osapuolia jatkossa harkintaan ulostulojensa suhteen.

- Ylilyönnit eivät rakenna kirkkoa.

Kristillinen nuortenmedia Nuotta aloitti 21.3. yhteistyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyön, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailman, Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO), Suomen Luther-säätiön, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyön sekä Patmos Lähetyssäätiön kanssa Älä alistu! -mediakampanjan. Kampanjassa katsotaan muun muassa, että uskon vaikutuksesta homoseksuaalista voi tulla heteroseksuaali.

Lue Essen uutinen