Harjavallan kanttori ja Kotimaan toimittaja Seinäjoen tangomarkkinoiden finaaliin

Tässä ovat tangomarkkinoiden finalistit. Etualalla Niilo Rantala vieressään oikealla Pasi Flodström. Laitimmaisena vasemmalla Kullervo Kauppi. Kuvaaja: Katja Tamminen

Seinäjoen tangomarkkinoiden finaalissa on tänä vuonna mukana kirkollisesti kiinnostavia henkilöitä. Tangokuninkaan tittelistä ovat kisaamassa finaalissa Harjavallan kanttori Pasi Flodström ja Kotimaan toimittaja Niilo Rantala, joka on myös pappi.

Pasi Flodström, 27, on musiikin maisteri, joka on tehnyt musiikkia monipuolisesti kanttorintyöstä konsertteihin ja oopperaan. Flodström on kertonut Iltalehden haastattelussa haaveilleensa lapsesta lähtien Tangomarkkinoille osallistumisesta.

Niilo Rantala, 27, on esiintynyt ja tehnyt musiikkia pikkupojasta lähtien. Viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on konserteissaan esittänyt erityisesti kotimaiseen runouteen tehtyjä omia sävellyksiään. Musiikkia hän on opiskellut Turun konservatoriossa, jossa hän on suorittanut perustason tutkinnon klassisesta pianosta ja D-tutkinnon laulusta.

Vuoden 2007 Tangokuningatar Jenna Bågeberg haastattelemassa Niilo Rantalaa seminfinaalissa Vantaalla. Kuva: Katja Tamminen

 

 

Pasi Flodström semifinaalissa Jenna Bågebergin jututettavana. Kuva: Katja Tamminen

Uudet tangokuninkaalliset kruunataan 8.7. Seinäjoki Areenassa.

Laulukilpailuun osallistui tällä kertaa 250 kilpailijaa, joista finaaliin on karsiutunut 5 naista ja 5 miestä. Tangokuninkaan titteliä tavoittelevat myös Kullervo Kauppi, Ville-Markus Vesterinen ja Jesse Laatikainen. Tangokuningattareksi tahtovat Charlotta Saari, Katja Karisukki, Miia Laitinen, Rosa Narmala ja Katja Felin.

Tuomariston puheenjohtajana on tangokuningas vuodelta 2010, Marko Maunuksela sekä Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja tangokuningatar 1992 Eija Kantola.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!