Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio valittiin Hyvinkään seura­kunnan kirkko­herraksi

Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Kuva: Paula Harju

Hyvinkään seurakunnan kirkkoherraksi on valittu Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan johtava kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Hyvinkään seurakunnan kirkkovaltuusto teki valinnan kokouksessaan 15.12.

Kevätsalo-Vuorio sai valtuuston äänestyksessä 19 ääntä, Tammelan seurakunnan kirkkoherra Juha Koivulahti 12 ääntä ja Hyvinkään seurakunnan kappalainen Jyrki Rauhala kaksi ääntä. Koska Kevätsalo-Vuorio sai ensimmäisellä äänestyskierroksella yli puolet annetuista äänistä, hänet valittiin kirkkoherraksi.

Virkaa haki kaikkiaan kahdeksan pappia.

Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio valmistui teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2006, ja hänet vihittiin papiksi Tampereen hiippakunnassa 2007. Aluksi hän oli seurakuntapappina Akaassa. Vuodesta 2009 Kevätsalo-Vuorio on työskennellyt Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa, ensin oppilaitospappina ja vuodesta 2017 hallintokappalaisena ja johtavana kappalaisena.

Kevätsalo-Vuorio kertoo olevansa äänestystuloksesta äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen.

– Hyvinkää on dynaaminen seurakunta, jota moni halusi lähteä johtamaan. Olen nöyrällä mielellä.

Hyvinkään seurakunnassa on noin 30 000 jäsentä, ja se kuuluu kirkon 20 suurimman seurakunnan joukkoon. Tulevan kirkkoherran mukaan Hyvinkäällä on edessä samoja kysymyksiä kuin monella muullakin seurakunnalla: Miten seurakunta on läsnä hyvinkääläisten arjessa, niin kirkon jäsenten kuin kirkkoon kuulumattomien? Miten armo ja rakkaus tulevat todeksi ihmisten arjessa? Miten seurakunta oikeasti elää tässä ajassa ihmisten lähellä?

Luvassa on myös taloudellisia haasteita, kuten rakennuskannan kohtalo.

Omina vahvuuksinaan Kevätsalo-Vuorio pitää ihmisten kohtaamista ja verkostoitumiskykyä.

– Olen kuunteleva johtaja, jolla on taito motivoida ja viedä yhteisöä eteenpäin. Haluan edistää yhteistyötä kaupungin, kolmannen sektorin ja yritysmaailman kanssa. Näin suuressa seurakunnassa kirkkoherran tärkeä tehtävä on myös työyhteisön henkisestä hyvinvoinnista ja motivoimisesta huolehtiminen.

Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorion on tarkoitus aloittaa kirkkoherrana kevään aikana. Hänen edeltäjänsä, Hyvinkään seurakunnan pitkäaikainen kirkkoherra Ilkka Järvinen jäi eläkkeelle marraskuun alussa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio valittiin Hyvinkään seurakunnan kirkkoherraksi