Häkkinen: Spongin tuki ilo ja kunnia

Hkkinen_Sakari205John Shelby Spongin ilmaantuminen Kuopion piispanvaalissa ehdolla olevan Sakari Häkkisen tukijoukkoihin on herättänyt vilkasta keskustelua. Häkkinen ei ole itse pyytänyt emerituspiispa Spongia listalleen, mutta kertoo olevansa hänen tuestaan iloinen.

- Häntä on varmaan joku pyytänyt. Minulle sanottiin, että Spong ja Crossan saattavat molemmat tulla tukijoukkoihin. En vastusta, se on minulle ilo ja kunnia, Häkkinen sanoo.

Spongin ohella Häkkisen tukijaksi on ilmaantunut myös raamatuntutkija John Dominic Crossan. Hän ei paljasta kuka miehiä on listalle pyytänyt.

Yhteisöpalvelu Facebookin ehdokassivullaan Häkkinen kommentoi Spong-jupakkaa näin

”Saipa aikamoisen kohun kirkollisessa mediassa aikaiseksi tuo piispa Spongin nimi kannattajalistassani. Ilmoitan täten, että en ole kaikessa samaa mieltä kuin Spong. Enkä samaa mieltä kuin Luther. Enkä ajattele kuten Augustinus tai Tertullianus. Enkä jaa kaikkia ajatuksiani Paavalin kanssa, en edes Jeesuksen. Siitä huolimatta arvostan heitä kaikkia.”

Kotimaa24:n kysymykseen miltä osin hän on Spongin kanssa samaa mieltä, Häkkinen vastaa seuraavasti.

- Mahdoton vastata. Eihän kukaan ole toisen ihmisen kanssa kaikesta samaa mieltä. En edes tunne koko Spongin ajattelua. Olen joitakin hänen kirjojaan lukenut, mutta en tietenkään kaikkea. Hänellä on joitakin mielenkiintoisia linjauksia, minusta ne eivät ole elämän ja kuoleman kysymyksiä.

Spongin tuen pitäminen teologisena linjanvetona on Häkkisen mukaan pikkuisen huvittavaa.

- Eniten arvostan hänen rohkeuttaan olla heikkojen ja syrjittyjen tukena. Hän on toiminut näin jo piispana ollessaan. Tärkeintä on se miten hän on toiminut, en keskity niinkään siihen mitä hän jostakin yksittäisestä kysymyksestä ajattelee.

- Minusta on positiivista että keskustelua syntyy. Toivon, että ihmiset voisivat esittää kysymyksiä kaikille piispaehdokkaille ja toivoisin että he myös vastaisivat niihin.

Lue myös

Kohupiispa Spong tukee Kuopion piispaehdokasta