Global Leadership Summit -konferenssit vastatuulessa – yli sata kirkkoa ja järjestöä perunut tapahtumansa

Yli sata kirkkoa ja järjestöä on Yhdysvalloissa perunut tämänvuotisen Global Leadership Summit -johtajuuskonferenssin, kertoo yhdysvaltalainen evankelikaalilehti Christianity Today. Syynä on GLS:n alkuunpanijana ja sieluna tunnetun pastori Bill Hybelsin ympärillä laajeneva skandaali.

Useat Hybelsin kanssa työskennelleet naiset ovat kertoneet joutuneensa hänen seksuaalisen ahdistelunsa kohteeksi. Lue Kotimaa24:n uutinen aiheesta tästä.

Viimeisin paljastus tuli viime sunnuntaina, kun Hybelsin entinen assistentti Pat Baranowski kertoo New York Timesin haastattelussa Hybelsin kosketelleen ja hieroneen häntä useita kertoja. Hänen kertomansa mukaan Hybels oli pyytänyt myös katsomaan kanssaan aikuisviihdettä.

Baranowski kertoo olleensa häpeissään ja ahdistunut tilanteesta, mutta ei ollut halunnut vahingoittaa Hybelsin johtamaa Willow Creekin seurakuntaa paljastamalla ahdistelua.

Baranowskin paljastuksesta järkyttyneenä Hybelsin työtä Willow Creekissä jatkanut pastori Steve Carter erosi tehtävistään. Hän kertoi omassa blogissaan olevansa hyvin huolestunut Willow Creekin virallisesta reaktiosta naisten kertomuksiin.

Torstaina Willow Creekin yhteinen kokous kuitenkin päätyi siihen, että koko vanhemmisto ja Carterin kanssa seurakuntaa johtanut pastori Heather Larson esittivät anteeksipyynnön Hybelsin ahdistelemille naisille ja eroavat tehtävistään, Christianity Today kertoo. Eroa perusteltiin sillä, että seurakunta tarvitsee nyt uuden alun.

Anteeksipyynnön esitti myös GLS:n toimitusjohtaja Tom De Vries.

Suomen GLS-koordinaattorin Karoliina Leikkarin mukaan GLS-konferenssi järjestetään kuitenkin tänä vuonna marraskuussa Suomessa entiseen tapaan.

– Toki tilanne on vaikea, mutta tässä on mahdollisuus näyttää, mitä johtajuus on vaikeassa ajassa, Leikkari kommentoi Kotimaalle.

Kuva: Willow Creek D/CH / Flickr / CC BY-SA 2.0. Bill Hybels vuonna 2012.

Lue myös:

Amerikkalainen julkkispastori erosi tehtävistään – taustalla väitteet seksuaalisesta ahdistelusta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.