Espooseen tulossa kristillinen kulttuurikeskus

Espoo_kr_keskus420

Espoon valtuusto on hyväksynyt kaavamuutoksen, joka mahdollistaa uuden Espoon kristillisen kulttuurikeskuksen rakentamisen Matinkylään. Hankkeen takana on pieni Majakka-seurakunta.

Keskeiselle paikalla rakennattavaan kulttuurikeskukseen tulee suunnitelmien mukaan Majakka-seurakunnan uudet toimitilat, kokoustilat 700 hengelle, 40-paikkainen päiväkoti, kädentaitopajoja, bändiharjoitustiloja, lounas- ja kokousravintola sekä useita pieniä kokoustiloja kansalaistoiminnan tukemiseksi.

Majakka seurakunnan pastori, kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen arvioi, että parhaassa tapauksessa rakentaminen voidaan aloittaa jo tänä vuonna. Rakennuksen on tarkoitus valmistua 2014–15. Hankeen budjetti on noin 8,5 miljoonan euroa. Rahoitusta varten perustetaan erillinen osakeyhtiö, jonka kerää rahan yksityisiltä sijoittajilta.

Mahdolliset valitukset kaavasta saattavat hidastaa hankkeen etenemistä.

– Pienikin voi unelmoida suuria, sanoo Antero Laukkanen ja korostaa, että kyse on paljon enemmästä kuin vain seurakunnan uusista toimitiloista.

– Uskomme, että koko Espoo tulee hyötymään hankkeesta, jonka painopiste on nuorten tarpeissa ja kansalaisaktiivisuuden lisäämisessä, kristillistä sanomaa unohtamatta.

Majakka-seurakunta määrittelee itsensä ”evankelikaaliseksi seurakunnaksi”, joka toimii kolmiossa baptismi-helluntailaisuus-vapaakirkkollisuus. Yhdistyspohjaisen seurakunnan toiminnan piirissä on 200-300 ihmistä, jäseniä on satakunta.