Espoo äänesti uudestaan Sleyn rahoista – rahat jäivät saamatta

Espoon_seurakunnat205

Rahahanojen sulkemista perusteltiin Sleyn naispappeuden vastaisella linjalla ja siitä aiheutuvilla ristiriidoilla. Tilanne säilyi järjestöjen osalta ennallaan myös keskiviikon äänestyksessä ja määrärahat jäivät saamatta.

– Jotkut uudessa valtuustossa halusivat kokeilla uudestaan, sanoo Espoon seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Simo Repo.

Vaikka linja Sleyn suhteen pysyi samana, naispappeutta vastustavista lähetysjärjestöistä Kylväjä ja Kansanlähetys saavat edelleen Espoon yhtymältä rahoitusta. Espoon yhteisen seurakuntatyön päällikön Jukka Huttusen mukaan taustalla on järjestöjen erilainen suhtautuminen virkakysymyksestä aiheutuviin käytännön tilanteisiin.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voiko syntyä tilanteita, jossa virkakysymys muodostuu yhteyden esteeksi.

Huttusen mukaan Espoo on nojannut päätöksessään Helsingin seurakuntayhtymän järjestöjen näkemyksiä kartoittaneeseen selvitykseen.

Myös Kylväjän ja Kansanlähetyksen rahoitus voi jatkossa joutua harkintaan. Espoon kirkkovaltuusto hyväksyi Älä alistu! -kampanjan jälkimainingeissa ponnen, joka edellyttää, että ennen seuraavan vuoden määrärahan jakoa Sley:ltä, Slef:ltä, Kansanlähetykseltä ja Kylväjältä pyydetään selvitys järjestöjen suhtautumisesta naispappeuteen, naispiispuuteen sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Espoon seurakuntayhtymä jakaa tänä vuonna kansainväliseen työhön 1.881.900 euroa. Määrä on 4,1 % arvioidusta verotulosta. Rahasta osa menee Kirkon Ulkomaanavulle ja osa kirkon virallisille lähetysjärjestöille.

Edellinen artikkeliPääsihteeri: Vanhoillislestadiolainen liike avautunut sisään- ja ulospäin
Seuraava artikkeliKyrkpressen: Fontana Median toimitusjohtajalle petossyyte

Ei näytettäviä viestejä