Entinen Porvoon piispa Björn Vikström aloittaa professorina Åbo Akademissa

Porvoon hiippakunnan entinen piispa Björn Vikström on nimitetty Åbo Akademin systemaattisen teologian professoriksi nelivuotiskaudelle 1.8.2020–31.7.2024. Viran vakituinen haltija Mikael Lindfelt aloitti Åbo Akademin vararehtorina viime vuonna.

Björn Vikström luopui Porvoon hiippakunnan piispan virasta viime syksynä ja aloitti Åbo Akademissa teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajan tehtävässä. Hän toimi piispana vuosina 2009–2019.

Björn Vikström sanoo Kyrkpressenin haastattelussa haluavansa, että Åbo Akademin teologinen koulutus houkuttelee hyviä opiskelijoita ja tutkijoita ja valmistaa heitä työelämään.

– Toivon voivani vaikuttaa siihen, että Åbo Akademin teologeja pidetään asiantuntijoina, jotka tarjoavat syventävää tietoa ajankohtaisiin teologisiin, eksistentiaalisiin ja eettisiin kysymyksiin medialle, päätöksentekijöille ja suurelle yleisölle.

Björn Vikström väitteli Åbo Akademissa teologian tohtoriksi vuonna 2000. Hän on aiemmin toiminut yliopistossa tutkijana ja suunnittelijana kestävän kehityksen ja ympäristöetiikan alalla.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Piispa Björn Vikström siirtyy Åbo Akademiin – "Olen antanut hiippakunnalle parhaani, on aika astua sivuun"