Ennätysmäärä apurahoja tietokirjojen tekijöille – mukana runsaasti kirkollisia hankkeita

Kuva: Suomen tietokirjailijat ry:n verkkosivu

Suomen tietokirjailijat ry jakoi syksyn 2020 apurahoina 1,9 miljoonaa euroa 493 hakijalle luovaan tietokirjalliseen työskentelyyn. Apurahoja myönnettiin ennätysmäärä.

Apurahan saaneiden joukossa on tekijöitä, joiden hankkeet ovat kirkon ja uskontojen näkökulmasta tavallista kiinnostavampia. Apurahoja on saanut myös useampi koulun uskonnon oppikirjojen tekijä.

Esimerkkejä apurahojen saajista:

Eero Huovinen kirjoittaa itsearvioivan analyysin piispavuosista (6 000 euroa).

Raili Gothóni (4 000 euroa) on tekemässä kirjaa Tito Collianderista työotsikolla "Emigrant, författare, ortodox". Kari Häkkinen (3 000 euroa) kirjoittaa Anna-Mari Kaskisesta ja Leena Mäkitalo (4 000 euroa) Anna-Maija Raittilasta.

Heikki Palmu sai apurahan esseekokoelmaan, jossa kysytään: Jeesus vai Paavali? (6 000 euroa). Kai Sadinmaan kirjan työotsikko on "Tinkimätön kuolemaan saakka" (7 000 euroa).

Kaisa Raittilan (4 000 euroa) kirjan työnimi on "Aili-täti ja minä Jerusalemin levottomilla kaduilla", ja se kertoo alaotsikon mukaan ajattelun, arvomaailman ja maailmankuvan muutoksesta.

Muita apurahan saajia ovat esimerkiksi:

Timo Airaksinen: Filosofiaa raakana (8 000 euroa), Mikko Heikkilä: Jeešuua Marjaminpoika Nazaralainen (7 000), Tea Holm: historiikki Suomen Spiritualistisesta Seurasta ja sen perustajasta Helmi Krohnista (5 000), Juha Hänninen: Lääkäri ja kuolinapu (6 700), Erkki Jokinen: Ihmisen varjo – esseitä pahuudesta ja toivosta (4 000), Taina Kuuskorpi: Pahalla päällä – Tieteen selitykset pahuudesta (6 000), Lauri Nummenmaa: Pahan psykologia (5 000), Timo R. Stewart: Kristillinen sionismi Suomessa (7 000)

Katso lista kaikista Suomen tietokirjailijat ry:n apurahoja saaneista täältä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.