Englannin kirkko sulkee rakennuksensa myös papeilta – häät ja kasteet kiellettiin

Englannin kirkko sulkee kirkkorakennuksensa koronaviruksen takia myös papistolta. Asiasta kertoo brittiläinen The Church Times -lehti.

Maanantai-iltana Britannian pääministeri Boris Johnson luetteli pandemian takia suljettavat rakennukset ja mainitsi niiden joukossa jumalanpalveluspaikat. Häiden ja kasteiden toimittaminen kirkoissa kiellettiin. Hätäkasteita voidaan toimittaa sairaalassa tai kotona noudattaen mahdollisimman tarkasti hygieniaohjeita ja turvallista etäisyyttä.

Toimenpiteiden tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.

Tiistaina Canterburyn ja Yorkin arkkipiispat kirjoittivat papistolleen, että kirkot on nyt suljettava julkisen jumalanpalveluksen lisäksi myös yksityiseltä rukoukselta. Kirkkoon eivät arkkipiispojen mukaan saa mennä rukoilemaan myöskään papit.

Arkkipiispat perustelevat määräystä sillä, että kirkon on syytä näyttää yhteisöille esimerkkiä siinä, miten koronaviruksen leviämistä hidastetaan. He korostavat myös, että papiston on tuettava seurakuntiaan rukouksin ja teknologian keinoin, kuten lähettämällä livestriimauksia kotoaan käsin.

Hautaan siunaamisia voidaan arkkipiispojen mukaan toimittaa vain krematoriossa tai haudalla. Läsnä saavat olla ainoastaan vainajan lähimmät perheenjäsenet.

Myös Skotlannin kirkko on ilmoittanut, että sen kirkot suljetaan, toimituksia ei tehdä kirkoissa ja sielunhoitoa tarjotaan verkon välityksellä.

Kuva: Freija Özcan. Little St Maryn kirkko Canterburyssa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.