Englannin kirkko haluaa parantaa maaseudun nettiyhteyksiä – kirkontorneihin tulee lähettimiä

Englannin kirkko alkaa sijoittaa syrjäseutujen kirkontorneihin lähettimiä, jotka tuovat langattoman verkkoyhteyden kyläläisille. Asiasta kertovat muun muassa Sky News ja Yorkshire Post.

Lähettimet pyritään naamioimaan niin, että ne sulautuvat ympäristöönsä. Kirkot saavat vuokraa siitä, että tarjoavat paikan laitteille.

– Jotkut ihmiset olivat huolissaan, että olimme vahingoittamassa kirkkoa, kertoi Great Maplesteadin kylässä Essexissä sijaitsevan St Giles Churchin kirkkoherra Gay Ellis Sky Newsille.

– Mitä pidemmälle hanke eteni, sitä enemmän ihmiset alkoivat ymmärtää sitä. He tajusivat, että tämä on osa kirkon missiota.

Tietoliikenneasioista vastaava ministeri Matt Hancock totesi Yorkshire Postille, että kirkot ovat keskeisiä ja arvostettuja paikkoja ympäri maata.

– Tämä sopimus Englannin kirkon kanssa tarkoittaa, että jopa 1400-luvun rakennus voi auttaa Britanniaa tulevaisuuteen ja parantaa ihmisten elämää tehostamalla yhteyksiä vaikeimmin saavutettavilla alueilla, Hancock sanoi lehdelle.

Kuva: Robert Edwards / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0. St Gilesin seurakunnan kirkko Great Maplesteadissa Essexissä. Kuvassa kirkon länsitorni.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.