Digipostillassa jo 3 800 saarnaa vapaasti luettavissa

Saarnatuoli Nivalan kirkossa. Kuva: Olli Seppälä

Kotimaan ylläpitämässä saarnapankissa, Digipostillassa, on vapaasti luettavissa jo 3 800 saarnaa. Tuoreimmat saarnat ovat syyskuun alusta.

– Viime aikoina uusia saarnoja on tullut palveluun verkkaiseen tahtiin, mutta aina välillä joku syöttää sisään useitakin saarnoja, sanoo palvelun ylläpidosta vastaava julkaisupäällikkö Olli Seppälä.

Digipostillaan luovutettujen saarnojen tekijänoikeudet säilyvät jokaisella saarnojaan luovuttavalla. Heillä on kaikki oikeudet koota omista saarnoistaan esimerkiksi kirja tai käyttää saarnoja myös jonkin muun verkkokokonaisuuden osana.

– Seuraava tavoite on luonnollisesti saada 4 000 saarnaa täyteen. Vetoankin saarnaajiin, että he kävisivät syöttämässä uudet ja vanhat saarnansa mukaan yhteiseen tiedostoon. Digipostillasta on iloa ja hyötyä erityisesti saarnojen pitäjille ja niitä valmisteville. Myös tutkimuksen käytössä on nyt huomattava tietopankki, Seppälä sanoo.

Digipostillasta saarnoja voi hakea vapaalla sanahaulla tai esimerkiksi saarnaajan nimellä, kirkkovuoden pyhän, raamatuntekstin, vuoden ja seurakunnan mukaan.

Digipostilla avautui keväällä 2016. Sen tarkoitus on tukea kristillisen uskon perusasioiden julistamista ymmärrettävin ja puhuttelevin keinoin niin saarnatuolista kuin verkossa.

Linkki Digipostillaan löytyy tästä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.