Daniel Nummela valittiin Kansanlähetyksen uudeksi lähetysjohtajaksi

Kansanlähetyksen uusi lähetysjohtaja Daniel Nummela ja väistyvä lähetysjohtaja Mika Tuovinen. Kuva: Sanna Myllärinen

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen uudeksi lähetysjohtajaksi on valittu teologian maisteri, pastori Daniel Nummela. Valinnan teki Kansanlähetyksen liittohallitus 22.8.

Nummela siirtyy lähetysjohtajan tehtävään Kansanlähetyksen ulkomaantyön aluekoordinaattorin tehtävästä. Hän aloittaa lähetysjohtajana 1.1.2021 alkaen. Perehdytys tehtävään alkaa 1.9.2020.

Daniel Nummela on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2008 pääaineenaan ekumeniikka. Hän on myös suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Vuodesta 2017 alkaen Nummela on ollut Helsingin yliopiston teologian tohtorikoulutettava dogmatiikassa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papiksi hänet vihittiin vuonna 2008.

Vuosina 2009–2020 Daniel Nummela on toiminut Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä Japanissa.

Daniel Nummela kertoo Kansanlähetyksen tiedotteessa iloitsevansa laajasta tuesta, jota liikkeen työntekijät ja vastuunkantajat ovat osoittaneet hänelle lähetysjohtajan valintaprosessin aikana.

– Uskon, että saamani tuki kertoo siitä, että minulla on hyvät lähtökohdat astua näihin tärkeisiin saappaisiin liikkeessämme. Koen, että tehtävä vastaa hyvin kutsumustani ja näen tehtävän kaikkine haasteineen innostavana. Toivon, että minut tullaan tulevaisuudessa tuntemaan selkeästä raamatullisesta teologiasta ja hyvistä yhteistyötaidoista.

Kansanlähetyksen lähetysjohtajalla on kokonaisvastuu Kansanlähetysliikkeen työnäystä ja toiminnasta. Lähetysjohtaja vastaa liikkeen strategiasta ja hallinnosta sekä toiminnasta kotimaassa ja ulkomailla. Lähetysjohtajan vastuulla ovat liikkeen teologinen linja, talous sekä ulkomaiset suhteet.

Kansanlähetyksen nykyinen lähetysjohtaja Mika Tuovinen siirtyy vuodenvaihteessa uusiin tehtäviin kansainväliseen Mission Europe -lähetysjärjestöön, joka toimii myös Suomessa. Tuovinen on kertonut, että hän haluaa jatkossa työskennellä ruohonjuuritason tehtävissä.

– Daniel Nummela on tuttu monille Kansanlähetyksessä. Hänellä on lähetystyökokemusta, teologista näkemystä ja hän tuntee hyvin Kansanlähetyksen luterilaisen herätyskristillisen perustan. Tästä on hyvä lähteä kohti tulevaisuuden haasteita. Toivotan Danielille paljon siunausta tehtävän hoitoon, Tuovinen toteaa Kansanlähetyksen tiedotteessa.

Nummela on tuttu sukunimi Kansanlähetyksen keskeisissä tehtävissä. Daniel Nummelan isä Leif Nummela on Kansanlähetyksen kustantaman Uusi Tie -lehden pitkäaikainen päätoimittaja.

Lue myös:

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja jättää työnsä – "Haluan ruohonjuuritason tehtäviin"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.