Chopin kohottaa Ruokasen ylijärjellisiin sfääreihin - Jolkkonen soittaa Bachia

jolkkonen_ruokanen_420

Kotimaa24 kysyi Kuopion hiippakunnan piispanvaalin toisen kierroksen ehdokkailta Miikka Ruokaselta (oikealla kuvassa) ja Jari Jolkkoselta (vasemmalla) lempisäveltäjää. Piispaehdokas Miikka Ruokanen vastaa suorastaan runollisesti.

- Minulle on kolme ylitse muiden: J.S.Bach, joka loi matemaattisesti ja esteettisesti täydellistä musiikkia; W.A.Mozart, jonka musiikissa soi vapaa, iloinen ja lapsenomainen sielu; sekä F.Chopin, jonka romanttinen pianomusiikki nostaa sieluni ylijärjellisiin sfääreihin.

Ruokasen tavoin Jolkkonen mainitsee ensi alkuun Bachin.

- Klassikoista Bach on monipuolinen ja vaikuttava. Ilman passioita pääsiäinen ei pääse käyntiin. Ja koskettimille tarkoitettuja Bachin inventioita on kiva soitella vieläkin, vaikka nakkisormeni ovat kangistuneet. Populaarimusiikin puolella parhaimpia ovat Van Halen ja Neljä Ruusua. Soitimme teininä Ilomantsissa rokkia yhteisessä tapahtumassa Ilkka Alangon kanssa. Toivottavasti molemmista on tullut vähän nöyrempiä.

Koska ”piispanistuin” sijaitsee Kuopiossa, ovatko Jolkkonen ja Ruokanen paikallisen jalkapallojoukkueen KuPSin vai jääkiekkojoukkueen KalPan miehiä?

- Huippujoukkueita molemmat, mutta vanhana pesäpallomiehenä fanitan Puijon Pesistä. Kyllä Jussi Pulkkinen johtaa nuoren joukkueen takaisin SM-sarjaan. Jos ei muu auta, uhkaan hakea PuPeen haamujokeriksi. Pesälle syöksymisessä pitäisi tosin korjata vanha tekniikkavirhe. Käännyin syöksyssä pikkuisen oikealle kyljelle. Siksi oikeassa kädessä ja kyljessä on vieläkin arvet, Jari Jolkkonen kertoo.

- Kesällä KuPS, talvella KalPa, vastaa Ruokanen.

Piispanvaalin toinen vaalikierros järjestetään maanantaina 20.2. Ensimmäisellä kierroksella Ruokanen sai 177 ääntä ja Jolkkonen 173.

Lue myös: Jeesus tulee - "Kukahan hurmahenki tuonkin on teipannut"