Bloggarit kommentoivat avioliittolakia ja kirkosta eroamista

Viime perjantaisen eduskunnan avioliittolakiäänestyksen jälkeen kirkosta on eronnut yli 13 000 henkilöä. Tunteet käyvät kuumana. Puolin ja toisin. Bloggarit kommentoivat tapahtumia.

Kotimaa24:ssä aihetta ovat käsitelleen useat blogistit. Ohessa kuitenkin pieni kooste muilla blogialustoilla tapahtuneesta kommentoinnista.

Tosin aina ei kommenttiin tarvita sanoja. Blogitaivas-sivustolla Ilkka Koiviston postaus Usko, toivo, jäsenkato antaa kuvan puhua.

Suorasanaisesti kantansa ilmaisee Aamulehden-blogisivustolla Arvi Majamäki: "Ei tainnut piispa Mäkinen arvatakaan, minkälaiseen kusiaispesään sauvansa sohaisi, kun sateenkaaritanssia harrasti."

Uuden Suomen blogissa Jukka Relander arvelee, että avioliittolaista tulee vielä vaaliase, sillä jos kyse olisi hallituksen tekemästä lakiesityksestä, se raukeaisi vaaleihin, mutta kansalaisaloite jatkaa elämäänsä myös seuraavilla valtiopäivillä.

"Tähän perustuu Päivi Räsäsen toivo siitä, että vastustajat saisivat kumottua lakialoitteen vaalien jälkeen. Jos hallituksen runkona on kesk-pers-krist, jotain mahdollisuuksia heillä onkin. Siksi tasa-arvoisesta avioliittolaista tulee vaalikysymys, halusimme sitä tai emme."

Elokuvaohjaaja Arto Lehkamo toivottaa Uuden Suomen blogissaan tervetulleeksi vapaisiin suuntiin. Hän kertoo itse eronneensa luterilaisesta kirkosta 1988 silloisen arkkipiispa John Vikströmin "homorummutuksen" vuoksi.

"Kirkosta eroaa nyt sellaisia ihmisiä, jotka uskovat Raamatun oppeihin ja Jumalan Pyhään Sanaan. He kokevat, että luterilainen kirkko on hylännyt Raamatun opetuksen ja alkanut puhua SETA:n suulla. Heidän mielestään kirkko on täysin eksyksissä ja he tuntevat itsensä petetyksi eivätkä halua maksaa kirkollisveroa."

Kalevi Kauppinen ehdottaa Blogitaivas-sivustolla jäitä hattuun nopeille eroajille.

"Olisi hyvä harkita eroamistaan vähän pitempään, sillä ei eroaminen mitään ratkaise, vaan paremminkin se, että kirkon sisällä tehtäisiin työtä kirkon palauttamisesta juurilleen. Kuinka sitten kirkkoon liittyminen takaisin, mitä luvut tulevat osoittamaan, se jää nähtäväksi?"

Samuli Siikavirta toteaa Seurakuntalainen.fi:n blogissa, että kristillinen avioliittonäkemys on yhteiskunnassa menetetty jo aikoja sitten, joten Kristittyjen tulee herätä jälkikristilliseen todellisuuteen ja lakata haikailemasta aikaa, joka on jo mennyt.

"Nyt on kristittyjen aika palata rohkeasti juurilleen ja varoa mukautumasta maallisen yhteiskunnan ei-kristillisiin arvoihin. On opeteltava siihen, että yhteiskunnan ja kristillisen kirkon arvot erkanevat yhä kauemmas toisistaan. Näinhän se oli myös aikanaan Rooman valtakunnassa."

Kommentti: Blogit, Facebook, Twitter ja erilaiset kommenttiketjut täyttyvät näinä päivinä kirkkoa koskevista perustelluista ja perustelemattomista mielipiteistä. Ja kuka sanoi, ettei kirkko kiinnosta ketään?