Big Brotherissa vietetään jumalanpalvelus

Big_Brother205Merja Alanne pitää Big Brother -talossa jumalanpalveluksen. Ohjelman tuotantotiimi pyysi Leppävaaran seurakuntaa järjestämään talon asukkaille ehtoollisen.

– Idea lähti oikeastaan eräältä asukkaalta, joka on harras uskovainen. Hän on toivonut ehtoollista, toteaa Mikko Räisänen tuotantoyhtiö Endemol Finland Oy:stä.

Kun tuotantotiimi kysyi Leppävaaran kirkkoherra Kalervo Salolta, tuleeko joku seurakunnasta pitämään Big Brotheriin messun, harkitsi Salo asiaa tarkkaan.

– Konsultoin ennen päätöstä monia ja heistä enemmistö suhtautui asiaan myönteisesti. Lähtökohta osallistumiseemme, on se, että BB-talo on seurakuntamme alueella ja pyyntö on kohdistettu meille.

– Seurakuntaa järjestää jumalanpalveluksia siellä, missä ihmiset ovat ja missä on tarve ihmisen ja Jumalan kohtaamiselle, toteaa Kalervo Salo.

Kalervo Salo tietää, että jumalanpalveluksen järjestäminen poikkeuksellisissa olosuhteissa voi herättää myös kielteisiä tunteita.

Ohjelman tuottajan Mikko Räisäsen mukaan asialla on haettu tarkoituksellisesti kontrastia.

– Big Brother ja kirkko eivät liity ihmisten mielessä ehkä heti ensimmäisenä yhteen. Jotkut saattavat pitää ohjelmaamme roskaviihteenä, mutta tämä on yksi äärimmäisen hyvä esimerkki osoittaa, että ohjelmassa on monta kerrosta. Big Brotherissa on ollut aiemminkin esillä yleishyödyllisiä aiheita, toteaa Räisänen.

Kalervo Salo haluaa korostaa, että seurakunnan vierailu talossa ei ole kannanotto ohjelman formaattiin tai elämäntapaan.

– Tässä on kyse kirkon hengellisestä tehtävästä. Emme ota osallistumisella millään lailla kantaa ohjelmaformaattiin tai asukkaiden elämäntapaan, emme puolesta emmekä vastaan.

Kirkko tekee normaalistikin työtä monissa suljetuissa yhteisöissä kuten vankiloissa, laitoksissa ja sairaaloissa.

– Ei ole mitään paikkaa, minne kirkko ei voisi mennä. Noudatamme tässä Jeesuksen esimerkkiä. Jeesuskin aikanaan seurusteli kaikenlaisten ihmisten kanssa, summaa Salo.

Jumalanpalvelus näkyy suorana Big Brotherin 24/7-palvelun tilaajille sunnuntaina 20.11 klo 10. Otoksia messusta näytetään myös Sub-kanavalla Big Brotherin koosteessa ma 21.11. noin klo 22.50.

Lue myös

Professori: Big Brother on pyhän vastakohta

Blogisti: BB:stä tulossa uskonnollisesti mielenkiintoinen paketti