Benedictus voi eläkkeellä hyvin - soittaa pianoa ja käy kirjeenvaihtoa

Emerituspaavi Benedictus XVI näyttää voivan eläkepäivillään hyvin, kertoo Huffington Post. Benedictuksen eron syyksi epäiltiin heikkenevää terveydentilaa.

Huffington Postin tietojen mukaan emerituspaavi Benedictus käyttää eläkepäivänsä rukoilemalla, soittamalla pianoa, lukemalla ja käymällä kirjeenvaihtoa vanhojen ystävien sekä älyllisten vihollisten kanssa. Hän tapaa säännöllisesti myös vierailijoita.

Kun Benedictus erosi vuosi sitten paavin virasta, hänestä tuli ensimmäinen virastaan eronnut paavi yli 600 vuoteen. Silloin yllättävän eron syyksi epäiltiin vakavaa sairautta. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, etteivät huhut pettävästä terveydentilasta pitäneet paikkaansa.

Huffington Postin mukaan 86-vuotias Benedictus on kyllä ”hieman kumarassa ja kävelee kepin kanssa”, mutta emerituspaavin yleinen terveydentila on hyvä. Benedictusta tapaamassa käyneiden ystävien mukaan eläkeläisen äly leikkaa yhtä nopeasti kuin ennekin.

Emerituspaavi esiintyi julkisesti ensimmäistä kertaa yli vuoteen, kun istuva paavi Franciscus nimitti uusia kardinaaleja. Benedictuksen odotetaan osallistuvan myös Johannes Paavali II:n ja Johannes XXIII:n pyhimyksiksi julistamiseen huhtikuun alussa.

Lue myös: Emerituspaavi erittäin huonossa kunnossa