BB-papin ensireaktio: ”Anteeksi, minne?”

Big_Brother205Merja Alanne toimittaa ensi sunnuntaina Big Brother -tv-ohjelmassa jumalanpalveluksen. Hän on toinen pappi Big Brother-talossa vieraileva pastori. Vuonna 2009 Big Brotherissa kävi helsinkilinen pastori Haka Kekäläinen vihkimässä morsiusparin.

– Kyllä minä kaksi kertaa kysyin kirkkoherralta, että anteeksi mitä ja minne. On se sen verran erikoinen tehtävä. Heti perään ajattelin, miksi en lähtisi. Jumalanpalveluksen hoitaminen on papin perustehtävä, Merja Alanne sanoo.

Alanne valmistautui messuun tavalliseen tapaan. Mukana messussa on myös kanttorina muusikko Tommi Varis.

– Tuotantoyhtiön toive oli, että pitäisimme mahdollisimman autenttisen messun, mutta toki olosuhteet vaikuttavat. Aina messua valmistaessa otetaan huomioon kohderyhmä ja erityistilanne.

Pastoria ensimmäinen julkinen televisioesiintyminen ei erityisesti jännitä.

– En ajattele, että olen menossa kameroiden vaan pienen seurakunnan eteen. Tietenkin, se vähän jännittää, miten asukkaat suhtautuvat. Toisaalta kyllähän arvosteluun on jo tottunut niin rippikoulussa kuin yläasteen opettajanakin, naurahtaa Alanne.

Merja Alanne toivoo, ettei messua nähtäisi kirkon mediatemppuna.

– Toivon, että niin asukkaille kuin katsojillekin messu voisi antaa saman kokemuksen Jumalan läsnäolosta ja yhteydestä toisiimme kuin jumalanpalveluksessa yleensäkin.

Lue Big Brotherissa vietetään jumalanpalvelusta