Ateisteja kutsutaan kirkkoon Lopella

Lopen kirkossa vietetään ensi sunnuntaina 20.11. ateistien, epäilijöiden ja kirkkoon pettyneiden kirkkopyhää. Kirkkoherra Tuomas Hynysen mukaan kirkkoon tai Jumalaan pettyneitä on paljon.

Jumalanpalvelukseen kutsutaan Lopella ensi sunnuntaina erityisesti heitä, joiden on vaikea uskoa Jumalaan maailmassa tapahtuvien vääryyksien takia tai jotka ovat pettyneet kirkon toimintaan tai ratkaisuihin.

Teema näkyy saarnatekstissä ja rukousten aikana.

– Haluamme nostaa esille, että paikallisseurakunta on kiinnostunut heistä, joita ei muuten kirkossa näy, Hynynen toteaa.

Vakiokävijät ovat kirkkoherran mukaan luonnollisesti yhtä tervetulleita jumalanpalvelukseen. Hynysen toiveissa olisi, että edes muutama harvoin kirkossa käyvä tulisi aiheen tiimoilta.

Ajatus tämänkaltaisen kirkkopyhän järjestämisestä heräsi, kun aiheesta keskusteltiin kirkon jumalanpalveluselämän valtakunnallisilla neuvottelupäivillä alkuvuodesta.

– Ajattelin, että idea on hyvä. En ole kuullut, että muualla Suomessa olisi vielä toteutettu vastaavaa, Hynynen sanoo.

Hänen mukaansa Raamatussa on monia esimerkkejä epäilijöistä tai Jeesuksen kieltäjistä, joita Jeesus kuitenkin kutsui seuraansa.

Ateistien, epäilijöiden ja kirkkoon pettyneiden kirkkopyhää on Lopella edeltänyt paikallisessa pubissa käyty viisiosainen keskustelusarja ajankohtaisista teemoista kirkossa.

Tuomas Hynynen on raportoinut pubissa käytyä keskustelusarjaa Kotimaa24:n blogissaan.

Keskustelu osa 1: Miksi seksi on kirkolle ongelma

Keskustelu osa 2: Mahdutko kristityn muottiin?

Keskustelu osa 3: Uskon Jumalaan, mihin tarvitsen kirkkoa?

Keskustelu osa 4: Minun kirkkoni ja kuudes herätysliike

Edellinen artikkeliVäitöskirja tekeillä uskonnollisuudesta ja masennuksesta
Seuraava artikkeliJoensuun seurakunnille uusi logo ja tunnuslause

Ei näytettäviä viestejä