Askolasta vuoden puhuja

Helsingin piispa Irja Askola on valittu Vuoden puhujaksi 2012. Tunnustuksen antaa vuosittain puhetaidon opettajien yhdistys Logonomit ry.

Askola palkitsemista perustellaan hänen tekemällään työllä ihmisyyden kunnioittamiseksi ja erilaisuuden hyväksymiseksi. Erityisesti logonomit kiittävät hänen esiintymistään monilla eri areenoilla, joilla hän on puhunut erilaisuudesta sekä ihmisten hyväksymisestä ja kunnioittamisesta.

”Piispa Askolan tyyli on rauhallisen luontevaa ja keskustelevaa. Hänen ilmaisunsa on lämmintä, selkeää ja keskusteluun rohkaisevaa. Irja Askola antaa hienosti tilaa keskustelukumppaniensa ajatuksille ja jaksaa kuunnella ihmistä. Hänen saarnansa ovat ihmisläheisiä ja monesti erittäin koskettavia. Kielellisesti ne ovat selkeitä ja ymmärrettäviä ja äänellisesti tulevat lähelle tavallista ihmistä. Hän ottaa myös rohkeasti kantaa ajankohtaisiin asioihin”, palkinnon perusteissa todetaan. Piispa Askola on jo 36. vuoden puhuja. Ensimmäinen vuoden puhuja oli Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen, joka palkittiin Vuoden 1971 puhujana Flooran päivänä 1972. Vuoden puhujan valinnalla logonomit vaalivat suomalaista puhekulttuuria.

 Vuoden puhuja julkistetaan aina seuraavan vuoden aikana, sillä raati seuraa Logonomit ry:n jäsenten asettamia ehdokkaita jopa vuoden ajan.

Edellinen artikkeliIhmisoikeuksista raportoiva EAPPI-ohjelma herättää intohimoja
Seuraava artikkeliPaavin spontaanien lausuntojen pelätään vahingoittavan kirkkoa

Ei näytettäviä viestejä