Arkkipiispan vaalin ehdokasasettelu alkoi – Heli Inkinen ilmoitettiin mukaan ensimmäisenä

Arkkipiispan vaalin virallinen ehdokasasettelu alkoi tänään maanantaina. Heti aamulla valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin toimitti Heli Inkisen valitsijayhdistys. Inkisestä tullee siis ensimmäinen virallinen arkkipiispaehdokas.

Teologian tohtori, rovasti Inkisen lisäksi ehdokkuudestaan ovat alustavasti ilmoittaneet kansanedustaja Ilkka Kantola, piispa Tapio Luoma ja piispa Björn Vikström.

Piispaehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. Äänioikeus vaalissa on arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä seurakuntien valitsemilla maallikkovalitsijoilla. Lisäksi äänioikeutettuja ovat kirkolliskokousedustajat sekä hiippakuntavaltuustojen, tuomiokapitulien ja kirkkohallituksen jäsenet. Kaikkiaan tulevan arkkipiispan valitsee 1 525 henkilöä.

Arkkipiispan vaalin ehdokasasettelu päättyy 27.11.2017. Vaalin ensimmäinen kierros on 8.2.2018, ja uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa 2018.

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki. Arkkipiispan sauva, kaapu ja hiippa.

Lue myös:

Piispa Björn Vikström lähtee mukaan arkkipiispanvaaliin

Espoon piispa Tapio Luoma mukaan arkkipiispan vaaliin – "Sisimmältäni olen seurakuntapappi"

Heli Inkinen lähtee arkkipiispan vaaliin – "Sukupuolella on aina merkitystä, myös tässä vaalissa"

Demokraatti: Kansanedustaja ja entinen Turun piispa Ilkka Kantola lähtee arkkipiispan vaaliin