Arkkipiispan sihteeri saa jatkaa vanhoillislestadiolaisen liikkeen puhujana

Rauhanyhdistys

Arkkipiispan teologinen sihteeri Risto Leppänen kävi eilen keskustelussa Turun Rauhanyhdistyksellä. Aikaisemmin julkisuudessa oli kerrottu, että keskustelu järjestettiin Leppäsen myönteisen naispappeuskannan vuoksi. Hänen vaimonsa Mari Leppänen vihitään papiksi maaliskuussa. Mari Leppäsestä tulee ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi. Vanhoillislestadiolainen liike ei hyväksy naispappeutta.

Risto Leppänen kommentoi Turun rauhanyhdistyksen johtokunnan ja puhujien läsnä olleessa käytyä keskustelua vähäsanaisesti.

- Oloni on nyt helpottunut. Kävimme pitkän ja suoran keskustelun. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tukea ja että minua on kannettu tämän jo melko pitkän prosessin aikana. Nyt toivon, että saan rauhassa keskittyä viranhoitooni ja perhe-elämääni.

Keskustelussa oli tarkoitus muun muassa selvittää Leppäsen mahdollista vapauttamista rauhanyhdistyksen puhujantehtävästä.

- Johtopäätökseksi sain kokouksesta viestin, jossa minun toivotaan jatkavan liikkeessä kaltaisenani ja normaalisti puhujan tehtävissä.

Leppänen itse sanoo jatkavansa puhujana.

Turun rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Puolitaival kommentoi asiaa kesken työpäivänsä tekstiviestitse.

- Eilinen keskustelu oli avoin ja rakentava. Keskeisimpänä teemana oli: että saisimme säilyttää Raamatun mukaisen uskon ja hyvän omantunnon. Yleisesti todettiin, että palaamme asiaan myöhemmin uudestaan. Uutta ajankohtaa ei ole vielä sovittu.

Puolitaipaleen viestittämään asiaan palaamiseen uutena ajankohtana Leppänen toteaa:

- Nyt toivon, että saan rauhassa keskittyä viranhoitooni ja perhe-elämääni.

Puolitaival puolestaan viestittää Leppäsen jatkamisesta puhujana näin:

- Puhujantehtävään ei eilisessä keskustelussa sovittu muutoksia.

Myös Turun Maarian seurakunnan johtava kanttori Heikki Rainio on kutsuttu ensi viikolla rauhanyhdistykselle keskusteluun.  Lue asiasta enemmän täältä

Lue myös: Lestadiolaisjohtaja: Ketään ei ole vielä hyllytetty

Kirkkoon ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi

Arkkipiispa: Vanhoillislestadiolainen liike vaarassa sulkeutua