Arkkipiispalta vaihtoehdot avioliittolain uudistamiselle

Arkkipiispa Kari Mäkinen hahmottelee Nykypäivä-lehden haastattelussa kolme vaihtoehtoa, jonka mukaisesti avioliittolakia voitaisiin mahdollisesti uudistaa. Mäkisen mukaan lähtökohta on se, että ihmisiä tulee kohdella tasa-arvoisesti lain edessä.

”Ensimmäinen reitti on se, että kehitetään nykyistä kahden liiton, avioliiton ja rekisteröidyn parisuhteen, mallia tasa-arvoisemmaksi. Toinen vaihtoehto on myötäillä kansalaisaloitetta, jossa tavoitteena on sama lainsäädäntö homo- ja heterosuhteille. Eli kyseessä olisi avioliittokäsitteen laajennus, jossa kirkolle jäisi harkinta vihkimiseen. Kolmantena vaihtoehtona on säätää sekä hetero- että homopareille lain edessä samanarvoinen siviililiitto, jolloin avioliitto jäisi käsitteenä pelkästään kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen käyttöön”, Nykypäivä kirjoittaa Mäkisen hahmotelmista.

– Mikä laki sitten tuleekaan olemaan, niin kirkko arvioi erikseen, miten laki siihen vaikuttaa, arkkipiispa sanoo Nykypäivän haastattelussa.

Mäkinen pitää tärkeänä, että kirkossa voidaan keskustella avoimesti erilaisista näkemyksistä.

– Ei ole kuitenkaan realistista ajatella, että kirkon viralliset päätökset avioliitosta muuttuisivat nopeasti, hän sanoo.

Eduskunta alkaa käsitellä aloitetta avioliittolain muutoksesta tammikuussa.

Lue Nykypäivän juttu.

Edellinen artikkeliEspoon seurakuntayhtymän hallintojohtajaksi esitetään Risto Hämäläistä
Seuraava artikkeliHarvinainen kirja

Ei näytettäviä viestejä