Arkkipiispa Tapio Luoma saarnaa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa

Helsingin tuomiokirkossa järjestettävä perinteinen itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus televisioidaan ja radioidaan suorana lähetyksenä torstaina 6. joulukuuta kello 12. Jumalanpalveluksessa saarnaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Liturgeina toimivat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala ja pastori Mikael Busck-Nielsen Johannes församlingista. Jumalanpalveluksessa avustavat Oulun metropoliitta Elia, katolisen kirkon piispa Teemu Sippo SCJ, pastori, Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen ja Anglikaanisen kirkon kirkkoherra Tuomas Mäkipää.

Tekstinlukijoina avustavat ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Jenina Nyström.

Musiikista vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkomuusikot urkurina Harri Viitanen ja kanttorina Risto Pulkamo. Huilistina avustaa Jenny Metsälä. Musiikkia on toteuttamassa myös Helsingin filharmoninen kuoro Jonas Rannilan johdolla. Kolehdin kantavat partiolaiset Helsingin Hakatyttöjen lippukunnasta.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu juhlajumalanpalvelukseen.  

Jumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä kello 11.55–13.00 ja radioidaan Yle Radio 1:ssä kello 12.00–13.00.

Seurakuntalaisille, joilla ei ole kutsukorttia, on varattu paikkoja kirkon etelä- ja pohjoisparvilta. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu kello 11.10−11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista.

Jumalanpalvelus toteutetaan yhteistyössä ulkoministeriön protokollapalvelujen kanssa.

Kuva: Olli Seppälä. Helsingin tuomiokirkko.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.