Arkkipiispa Tapio Luoma pääsi sairaalasta, toipuminen jatkuu kotisairaala­hoidossa

Kuva: Olli Seppälä

Evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma on kotiutunut maanantaina sairaalasta, jossa häntä hoidettiin tulehdussairauden takia. Kirkon viestinnän mukaan Luoma jatkaa toipumista kotisairaalahoidossa.

Arkkipiispan sairausloma kestää helmikuun 18. päivään asti, minkä jälkeen jatko arvioidaan toipumisen edistymisen mukaan.

Kirkon viestintä kertoi arkkipiispan sairauslomasta ja sairaalahoidosta viime viikon maanantaina 24.1. Tuolloin vahvistettiin myös, että sairaus ei liity koronavirukseen.

Arkkipiispa Luoma julkaisi viime viikolla sosiaalisessa mediassa kiitoksensa runsaasta määrästä kannustavia viestejä, joita hän on saanut.

"Olen niistä ja kaikista esirukouksista hyvin kiitollinen. Kiitollinen olen myös korkeatasoisesta sairaanhoidostamme. Sen ansiosta oma toipumiseni on voinut alkaa", Luoma kirjoitti.

Arkkipiispan tehtäviä hoitavat hänen sairauslomansa aikana kunkin tehtäväalueen mukaiset sijaiset. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo toimii tällä viikolla arkkipiispan sijasta piispainkokouksen puheenjohtajana ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallituksen puheenjohtajana. Repo myös vihkii Matti Salomäen Lapuan hiippakunnan piispaksi ensi sunnuntaina 6.2.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Arkkipiispa Tapio Luoma pääsi sairaalasta, toipuminen jatkuu kotisairaalahoidossa