Arkkipiispa haastattelijana Turun Kirjamessuilla

Turun kirjamessut

Kuva Turun kirjamessuilta on parin vuoden takaa. (Kuva: Leena Koski)

Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla on melko paljon myös kirkollista tarjontaa. Kirkko näkyy paitsi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän osastolla myös erilaisissa ohjelmanumeroissa.

Tänään esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkinen haastattelee Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian professoria emeritus Juha Seppoa tämän Martti Simojokea käsittelevän, vastailmestyneen elämäkerran kysymyksistä. (Juha Seppo: Kirkonmies ja muuttuva maailma. Martti Simojoki 1, WSOY).

Muusta kirkollisesta ohjelmasta saa tietoa kirjamessujen sivuilta ja seurakuntayhtymän sivuilta.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän osastolla ovat mukana seurakuntien toiminnan esittelemisen lisäksi Turun kristillinen opisto, Hiljaisuuden ystävät, Herättäjä-Yhdistys, Lasten Keskus ja Kirjapaja sekä Aurinko Kustannus.

Yhteistyötahojen päätymiseen messuille ei liity seurakuntayhtymän viestintäpäällikön Paula Heinon mukaan kirkkopolitiikkaa. Yhteistyökumppanit ovat vaihdelleet. Esimerkiksi körttiläinen Herättäjä-Yhdistys on hänen tietojensa mukaan nyt ensi kertaa mukana seurakunnan osastolla.

- Seurakuntien oma toiminta on esillä, seurakuntien kausiesitteet ja seurakuntien väkeä on päivystämässä. Täällä on myös kristillistä kirjallisuutta täällä esillä. Se on arvo sinänsä, että ihmiset voivat käydä tutkimassa uusinta kristillistä kirjallisuutta, Heino sanoo.

Hän kehuu rovasti Sisko Raittiin ja kirjailija Harri Raittiin panosta osastolla.

- He ovat tehneet paljon työtä kirjamessun ja osaston eteen, hän sanoo.

Rovasti Sisko Raitis kertoo esittelevänsä seurakuntien osastolla harvinaista Raamattua.

- Se on painettu Amerikassa 1890. Se on suomenkielinen Raamattu silloisten amerikansuomalaisten käyttöön. Kun sodan aikana Suomen armeija lähti Itä-Karjalaan jatkosodassa, tämä löytyi sieltä tyhjän talon vintiltä. Se oli tuotu Amerikasta Petroskoihin. Raamattu on sukuni hallussa, Raitis kertoo.