Arhinmäki Bolotowskylle: Mielipuolinen väite

ArhinmkiPaavoGideon Bolotowsky väitti eilen Säätytalolla järjestetyssä USKOT-foorumin vihapuheseminaarissa Paavo Arhinmäen syyllistyneen antisemitistiseen vihailmaisuun.

Presidenttiehdokkaan ja Vasemmistoliiton puheenjohtajan Arhinmäen vastaus Kotimaa24:n kysymyksiin on ytimekäs.

- Bolotowskyn väite on mielipuolinen. Israelin valtion toimia pitää voida arvostella siinä missä muitakin valtioita, hän sanoo.

Bolotowsky viittasi vihapuheseminaarissa kaksi kuukautta sitten marraskuun 18. päivänä esitettyyn TV2:n Pressiklubi-ohjelmaan, jossa Arhinmäki sanoi Bolotowskyn mukaan sanatarkasti studioisännälle Ruben Stillerille: ”Rubenia (Stilleriä) varmaan kiinnostaa, miksi NATO ei ole puuttunut kansanmurhaan jota Israel teki Gazassa.”

Bolotowsky katsoo Arhinmäen turvautuneen valheeseen ja syytti tätä antisemittisesta vihailmaisusta. Bolotowsky ei ole ryhtymässä kannanottonsa lisäksi asiassa muihin toimiin. Hänen mukaansa Israelia voi kritisoida mutta se on taitolaji.

Helsingin Sanomien mukaan Bolotowskyn kanssa seminaarissa esiintynyt valtionsyyttäjä Mika Illman katsoo, että Israelin valtion arvostelu ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä.

Lue myös:Bolotowsky syyttää presidenttiehdokasta antisemitistisesta vihailmaisusta