Ainakin kuusi kuoli Quebecissä asemiesten iskussa moskeijaan – "Terrori-isku muslimeja kohtaan"

Kanadan Quebecin kaupungissa ainakin kuusi kuoli ja kahdeksan loukkaantui, kun asemiehet avasivat tulen moskeijassa sunnuntai-iltana. Isku tapahtui noin kello kahdeksalta paikallista aikaa. Asiasta kertovat useat eri viestimet.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau nimitti ampumista "terrori-iskuksi muslimeja kohtaan".

– Viranomaiset tutkivat vielä tapausta. On sydäntä särkevää todistaa tällaista väkivaltaa. Monimuotoisuus on voimavaramme, ja eri uskontojen suvaitseminen on arvo, jota me kanadalaiset pidämme tärkeänä, hän kotisivuillaan julkaisemassaan lausunnossa.

– Kanadalaismuslimit ovat tärkeä osa väestöämme, ja tällaisilla teoilla ei ole paikkaa yhteisöissämme, kaupungeissa ja maassamme. Kanadalaiset viranomaiset puolustavat kaikkien kanadalaisten oikeuksia ja tekevät kaikkensa saadakseen kiinni tämän teon takana olleet.

Katolisen kirkon Quebecin arkkipiispa, kardinaali Gérald Lacroix välitti osanottonsa Twitterissä.

– Muslimit ovat veljiämme ja sisariamme. Surunvalittelut ja rukouksia.

Lacroix tapasi paavi Franciscuksen iskun jälkeen, selviää Vatikaanin lehdistötoimiston johtajan Greg Burken Twitter-viestistä. Paavi kertoi rukoilevansa iskun uhrien puolesta.

Iskujen takia kaksi epäiltyä on pidätetty, kertoo The New York Times. Paikallisen poliisin mukaan uhrit olivat 35–70-vuotiaita ja moskeijassa oli 39 ihmistä, jotka selvisivät iskusta vahingoittumatta.

Moskeija on ollut aiemmin ilkivallan kohteena. Viime kesäkuussa sen ovelle jätettiin sian pää kesken ramadan-paastokuukauden. Islam kieltää sianlihan syömisen.

Kuva: Francis Vachon / Lehtikuva / PA Photos. Poliiseja moskeijan lähettyvillä Quebecissä.