Ainakin 36 pappia on vihkinyt tai siunannut sateenkaariparin avioliittolain muutoksen jälkeen

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen ainakin 36 pappia on vihkinyt tai siunannut sateenkaariparin. Heistä viisi on saanut toiminnastaan tuomikapitulilta rangaistuksen: neljä on saanut varoituksen, yksi vakavan moitteen.

Toimituksia on ollut yhteensä 62. Niistä 39 on ollut avioliittoon vihkimisiä ja 23 avioliiton siunaamisia. Tiedon vahvistaa pastori Aija Pöyri Kotimaa24:lle. Hän pitää vihkimisistä ja siunaamisista anonyymiä kirjanpitoa ryhmässä, joka kokoaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen myönteisesti suhtautuvia pappeja.

Pöyrin mukaan syksyn ja talven mittaan tietoja vihkimisistä ja siunaamisista on tullut harvakseltaan, kaikkiaan 15. Tuorein tieto Pöyrille tuli tänään maanantaina.

62 tiedossa olevan sateenkaaritoimituksen lisäksi on mahdollista, että vihkimisiä tai siunaamisia on enemmänkin. Kaikki papit eivät välttämättä ilmoita asiasta.

Kirkon virallisen käsityksen mukaan avioliitto on vain miehen ja naisen välinen eikä pappien pitäisi toimia vastoin tuomikapitulien ohjeita. Ne kieltävät samaa sukupuolta olevan parin vihkimisen ja siunaamisen.

Kuva: Olli Seppälä. Kuva vuoden 2017 Pride-kulkueesta Helsingissä.

Oikaisu 26.2.2018 kello 11.27. Sateenkaaripareja on vihkinyt tai siunannut ainakin 36 pappia, ei 32. Siunauksia on toimitettu ainakin 23, ei 28.

Lue myös:

Papit ovat vihkineet tai siunanneet parikymmentä sateenkaariparia – loppukesälle luvassa lisää

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.