Jumalanpalvelukset > Lähetys

Leijon vinttikirkko 9.6.2021

Pirkkalan seurakunta

09.06.2021 19:45

Pyhä henki antaa tuoksun jokaiselle kukalle. Kunnia ja ylistys elämän antajalle, Jumalalle, joka verhoaa kedot kukkamatoiksi. Kuinka hyvä on olla luonasi maan päällä, ilo olla vieraanasi.

Timoteuksen kirjeestä (6: 7–9):

Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä. Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon.

Jumala, epäluulo ja yksinäisyys ja viha ajavat meitä ikävöimään rakkautta, mutta me ahnehdimme rikkautta. Armollinen Jumala, sinä olet rakkaus. Ole pitkämielinen meitä rakkaudettomia kohtaan. Lahjoita meille henkesi, rakkauden henkesi, joka uudistaa meidät. Kuule meitä poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, tähden.

Matteuksen evankeliumista (16: 24–26):

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen. Mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä. Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman, mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin?”

Kunnia sinulle, Jumala, elämän juhlasta. Kunnia sinulle kielojen ja ruusujen tuoksusta. Kunnia sinulle jokaisen hedelmän ja marjan mausta. Kunnia sinulle tästä elämästä, joka on enteenä tulevasta. Kunnia olkoon sinulle, Jumala, iankaikkisesti.

Siunatkoon sinua kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä henki.