Jumalanpalvelukset > Lähetys

Leijon vinttikirkko 6.4.2022

Pirkkalan seurakunta

06.04.2022 19:45

Tervetuloa hiljentymään Leijon virtuaalivintille:

Kristus, valo pimeydessä, läsnäolo yksinäisyydessämme. Voima heikkoudessamme, opas harhaan joutuessamme. Hän ei vain kanna taakkojamme vaan hän on valmis tarvittaessa kantamaan meidätkin.

Psalmien kirjasta (43: 2–3): Sinä Jumala olet väkevyyteni. Miksi hylkäät minut? Miksi kuljen surusta synkkänä, kärsin viholliseni sorrosta? Lähetä valosi ja totuutesi. Ne johdattavat minua, ne vievät minut pyhälle vuorellesi ja sinun majoihisi.

Herra, nosta minut pimeydestä valoon, epätoivosta iloon, epäilyksestä toivoon. Nosta minut, Herra, surusta nauruun, sairaudesta terveyteen, varjoista valoon. Nosta minut, Herra, pelosta toivoon, heikkoudesta voimaan. Herra, sinä astuit kuolemaan nostaaksesi meidät elämään.

Johanneksen evankeliumista (11: 47–52): Ylipapit ja fariseukset kutsuivat neuvoston koolle ja kysyivät siltä: ”Mitä meidän pitäisi tehdä? Se mies tekee paljon tunnustekoja. Jos annamme hänen jatkaa näin, häneen uskovat kohta kaikki, ja silloin roomalaiset tulevat ja ottavat meiltä sekä tämän pyhän paikan että koko kansamme.”

Silloin yksi heistä, Kaifas, joka oli sinä vuonna ylipappina, sanoi: ”Te ette ymmärrä yhtään mitään. Ettekö te käsitä, että jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille paljon parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon?”

Tämä ei ollut hänen oma ajatuksensa, vaan sen vuoden ylipappina hän lausui ennustuksen. Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevaan Jumalan lapset.

Jumalan käsivarsi olkoon ympärilläsi, Kristuksen tie ohjatkoon sinua, Hengen voima tukekoon sinua. Siunatkoon sinua kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä henki.