Jumalanpalvelukset > Lähetys

Leijon vinttikirkko 26.5.2021

Pirkkalan seurakunta

26.05.2021 19:45

Herra Jeesus Kristus, avaa meidän sydämemme yksinkertaiselle ilolle, ystävyydelle, auringonpaisteelle, naurulle ja itkulle, toivolle ja unelmille.

Johanneksen evankeliumista (16: 12–15):

Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. Kun Totuuden henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva. Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. Kaikki, mikä on isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa.

Tule, Pyhä henki, laskeudu taivaasta alas meidän sydämissämme Kristusta kirkastamaan. Tule köyhäin apu, tule lahjain antaja. Tule sielun kirkkaus, sinä paras lohduttaja. Sielun hyvä vieras ja suloinen lämpö. Työssä sinä olet lepo, helteessä virvoitus, murheessa lohdutus. Pese se, mikä saastainen on, kastele se, mikä kuiva on. Paranna, mikä haavoitettu on. Pehmitä, mikä kova on. Lämmitä, mikä kylmä on. Etsi kaikkia eksyneitä. Anna uskollisillesi, jotka sinuun turvautuvat, pyhät lahjasi. Anna uskon vahvistusta.

1. Korinttilaiskirjeestä (12: 1, 4–7):

Veljet, haluan teidän olevan selvillä Pyhän hengen lahjoista. Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla yhteiseksi hyödyksi.

Isän kädet kannatelkoot sinua. Vapahtajan kädet syleilkööt sinua. Hengen kädet keinutelkoot sinua. Jumalan kaikkivaltiaan siunaus Isän, Pojan ja Pyhän hengen siunaus, pitäköön sinua ikuisesti sylissään. Aamen.