Jumalanpalvelukset > Lähetys

Leijon vinttikirkko 19.5.2021

Pirkkalan seurakunta

19.05.2021 19:45

Pyhä Jumala, kaiken Luoja, armahda meitä. Jeesus Kristus, köyhien palvelija, armahda meitä. Pyhä henki, elämän henki, armahda meitä.

Sakarjan kirjasta (14: 7–9): Kerran tulee aika – milloin, sen Herra tietää, – jolloin yö on kirkas kuin päivä, eikä ilta enää pimene. Silloin virtaavat Jerusalemista elämää antavat vedet. Puolet niistä juoksee itäiseen mereen, puolet läntiseen mereen, kesät ja talvet, ehtymättä. Sinä päivänä Herra on oleva koko maapiirin Kuningas. Hän on oleva yksi ja ainoa Jumala ja hänen nimensä ainoa, jota avuksi huudetaan.

Voiman ja lohdutuksen Jumala, tulemme luoksesi väsyneinä ja uutta elämää janoavina. Täytä meidät Henkesi voimalla, niin että meistä tulee pieniä ja sinä yksin olet suuri. Toteuta tahtosi elämässämme, anna valtakuntasi tavoittaa kaikki kansat. Tapahtukoon sinun tahtosi, tulkoon sinun valtakuntasi. Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Efesolaiskirjeestä (1: 17–21): Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet. Ja että hän valaisisi teidän sisäiset silmänne näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut. Miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa, ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa.

Jumala, joka avaat sylisi ja täytät kaikki luotusi armollasi, jätämme itsemme sinun haltuusi.

Pitäköön Jumala sinusta huolta, järjestäköön mitä sielusi ja ruumiisi tarvitsee, nyt ja iankaikkisesti.

Siunatkoon sinua kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä henki.