Jumalanpalvelukset > Lähetys

Leijon vinttikirkko 15.6.2022

Pirkkalan seurakunta

15.06.2022 19:45

Tervetuloa Leijon virtuaalivintin rukoushetkeen!

Ylistetty olkoon meidän Herramme, Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä. Hän on siunannut meitä kaikella hengellisellä siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa.

Jesajan kirjasta (6: 1–8): Kuningas Ussian kuolinvuonna minä näin Herran. Hän istui korkealla ja ylhäisellä istuimella, ja hänen vaatteensa liepeet täyttivät temppelin.

Hänen yläpuolellaan seisoivat serafit, joilla oli kuusi siipeä kullakin. Kahdella he peittivät kasvonsa, kahdella verhosivat ruumiinsa ja kahdella lensivät. He huusivat toinen toiselleen: ”Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan.” Ovenpielet vapisivat äänten voimasta, ja huone tuli täyteen savua, ja minä sanoin: ”Voi minua, minä hukun. Minulla on saastaiset huulet, ja saastaiset huulet on kansalla, jonka keskellä elän. Ja nyt minun silmäni ovat nähneet Kuninkaan, Herran Sebaotin.”

Silloin yksi serafeista lensi luokseni kädessään hehkuva hiili, jonka hän oli ottanut kädellään uhrialttarilta. Hän kosketti sillä minun huuliani ja sanoi: ”Katso, tämä on koskenut huuliasi. Sinun syyllisyytesi on poissa ja syntisi sovitettu.” Minä kuulin Herran äänen sanovan: ”Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sanan viejäksi?” Niin minä vastasin: ”Tässä olen, lähetä minut.”

Pyhä Jumala, tänään kumarrumme palvomaan sinua, olemassaolomme syvin salaisuus. Sinä olet kaiken alku, ylläpitäjä ja päämäärä. Me kiitämme sinua ja ylistämme sinua luomisesta, lunastuksesta ja pyhityksestä.

Auta meitä arkeen lähtiessämme luottamaan sinuun, Isä, kulkemaan sinun askelissasi, Poika, ja elämällämme ylistämään sinua, puolustajamme Pyhä henki.

Roomalaiskirjeestä (11: 33–36): Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa. Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä.

Kuka voi tuntea Herran ajatukset, kuka pystyy neuvomaan häntä? Kuka on antanut hänelle jotakin, mikä hänen olisi maksettava takaisin? Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki. Hänen on kunnia ikuisesti, aamen.

Kunnia sinulle Jumala, elämän juhlasta. Kunnia sinulle, kielojen ja ruusujen tuoksusta. Kunnia sinulle lempeästä tuulenvireestä. Kunnia sinulle aamukasteen kimalluksesta. Kunnia sinulle tästä elämästä, joka on enteenä tulevasta. Kunnia olkoon sinulle, Jumala, iankaikkisesti.

Siunatkoon sinua kaikkivaltias Jumala, Isä, Poika ja Pyhä henki.