Jumalanpalvelukset > Lähetys

Kenttäpiispa Pekka Asikaisen virkaan siunaaminen Helsingin tuomiokirkossa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

15.06.2023 18:00

Siunaamisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma, ja hänen avustajinaan toimivat piispa Mari Leppänen sekä Puolustusvoimien sotilaspapiston edustajat. Musiikista vastaavat Kaartin soittokunta ja tuomiokirkon kanttorit. Kirkkotilaisuus on kaikille avoin.

Kenttäpiispa on Puolustusvoimissa työskentelevä valtion virkamies ja pappisvirkaan vihitty pappi. Kenraalikuntaan kuuluva kenttäpiispa johtaa ja valvoo Puolustusvoimien hengellistä työtä ja vastaa Puolustusvoimissa kirkollisesta alasta ja sen teologisista linjoista. Lisäksi kenttäpiispan tehtäviin kuuluvat alan valmiussuunnittelu, hengellisen ja henkisen tuen antaminen sekä yhteydenpito Suomessa toimiviin kirkkokuntiin ja uskonnollisiin yhteisöihin.

Filosofian ja teologian tohtori Pekka Asikainen on nimitetty kenttäpiispan virkaan ajalle 1.6.2023–31.5.2028. Aiemmin hän on toiminut Oulun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän johtajana sekä diakoniajohtajana Oulun Diakonissalaitoksen Säätiössä, kirkkohallituksen kasvatus- ja perheyksikön apulaisjohtajana ja hiippakuntasihteerinä Oulun hiippakunnassa.