Jumalanpalvelukset > Lähetys

Flooranpäivän konsertti 13.5. klo 20

Tampereen tuomiokirkkoseurakunta

13.05.2021 17:00

Jousikvartetti Noste konsertoi suorassa livestream-lähetyksessä Aleksanterin kirkosta. Konsertti on toteutettu yhteistyössä Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

Ohjelma: F. Schubert: Jousikvartetto no. 13 (Rosamunde) Allegro ma non troppo Andante Menuetto: Allegretto-Trio Allegro moderato G. Puccini: Crisantemi

Lea Antola, 1.viulu Sini Virtanen, 2.viulu Anni Tiainen-Hammo, alttoviulu Hanna Kilpinen, sello

Vapaa pääsy Kesto n. 45 min

Jousikvartetti Noste on vuonna 2017 perustettu yhteissoiton läsnäoloa ja kommunikatiivisuutta sekä kamarimusiikkikirjallisuutta rakastava yhtye, johon kuuluvat viulistit Lea Antola ja Sini Virtanen, alttoviulisti Anni Tiainen-Hammo sekä sellisti Hanna Kilpinen. Kvartetin ohjelmisto kattaa teoksia laajasti klassismin ajasta aina nykypäivään asti. Se sisältää sekä perinteisen taidemusiikkigenren sävellyksiä että folk-henkisempää musiikkia niin Euroopasta kuin Pohjois-Amerikastakin. Noste on esiintynyt mm. Visavuoren taidemuseossa, Museo Milavidassa, Toijalan kirkossa, Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa sekä useissa Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -sarjan kamarimusiikkikonserteissa. Vuonna 2019 Noste konsertoi G Livelab Tampereen Tuulipuku-klubilla ollen samalla ensimmäinen klassisen taidemusiikin esiintyjä uuden liveklubin lavalla.

Kvartetin jäsenistä Lea ja Anni työskentelevät Tampere Filharmonian viulun- ja alttoviulunsoittajien toimissa. Lea on valmistunut musiikin maisteriksi Wichita State Universitystä Yhdysvalloista. Anni on musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta ja on lisäksi täydentänyt opintojaan Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa. Sini toimii Hämeenlinnan Sibelius-opiston viulunsoiton lehtorina ja on Sibelius-Akatemian opintojen lisäksi valmistunut tohtoriksi Eastman School of Musicista Yhdysvalloista. Hanna työskentelee Tampere-talon klassisen musiikin tuottajana ja on ollut Norjan Kansallisoopperan sellonsoittajan toimessa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin Yliopiston Swedish National Orchestra Academystä.