Jumalanpalvelukset > Lähetys

Flooranpäivän konsertti 13.5. klo 20

Tampereen tuomiokirkkoseurakunta

13.05.2021 20:00

Ohjelma: F. Schubert: Jousikvartetto no. 13 (Rosamunde) Allegro ma non troppo Andante Menuetto: Allegretto-Trio Allegro moderato

G. Puccini: Crisantemi

Jousikvartetti Noste: Lea Antola, 1.viulu Sini Virtanen, 2.viulu Anni Tiainen-Hammo, alttoviulu Hanna Kilpinen, sello

Jousikvartetti Noste on vuonna 2017 perustettu yhteissoiton läsnäoloa ja kommunikatiivisuutta sekä kamarimusiikkikirjallisuutta rakastava yhtye, johon kuuluvat viulistit Lea Antola ja Sini Virtanen, alttoviulisti Anni Tiainen-Hammo sekä sellisti Hanna Kilpinen. Kvartetin ohjelmisto kattaa teoksia laajasti klassismin ajasta aina nykypäivään asti. Se sisältää sekä perinteisen taidemusiikkigenren sävellyksiä että folk-henkisempää musiikkia niin Euroopasta kuin Pohjois-Amerikastakin. Noste on esiintynyt mm. Visavuoren taidemuseossa, Museo Milavidassa, Toijalan kirkossa, Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa sekä useissa Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -sarjan kamarimusiikkikonserteissa. Vuonna 2019 Noste konsertoi G Livelab Tampereen Tuulipuku-klubilla ollen samalla ensimmäinen klassisen taidemusiikin esiintyjä uuden liveklubin lavalla.

Kvartetin jäsenistä Lea ja Anni työskentelevät Tampere Filharmonian viulun- ja alttoviulunsoittajien toimissa. Lea on valmistunut musiikin maisteriksi Wichita State Universitystä Yhdysvalloista. Anni on musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta ja on lisäksi täydentänyt opintojaan Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa. Sini toimii Hämeenlinnan Sibelius-opiston viulunsoiton lehtorina ja on Sibelius-Akatemian opintojen lisäksi valmistunut tohtoriksi Eastman School of Musicista Yhdysvalloista. Hanna työskentelee Tampere-talon klassisen musiikin tuottajana ja on ollut Norjan Kansallisoopperan sellonsoittajan toimessa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin Yliopiston Swedish National Orchestra Academystä.