Jumalanpalvelukset > Lähetys

Ajan Merkit, messu Helsingin tuomiokirkossa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

19.03.2023 10:00

Saarna: STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan yhteiskunnallisten saarnojen sarja: Ajan merkit. Puhetta maailmasta, yhteiskunnasta ja ihmisestä saa jatkoa. Kevään 2023 aikana kolme yhteiskunnallista vaikuttajaa kiipeää Helsingin tuomiokirkon saarnatuoliin.

Ajan merkit –saarnasarjassa kuullaan yhteiskunnallisia puheenvuoroja ja peilataan niitä kristityn kutsumukseen ja vastuuseen; mitä saarnavieras näkee ja kuulee tässä ajassa?

"Voidaan sanoa, että Ajan merkit –saarnasarja kuuluu Tuomiokirkon kevääseen – onhan nyt jo saarnasarjan viides kevät. Tarvitsemme näitä virkistäviä näkökulmia. Ihailen näiden ihmisten rohkeutta ottaa kutsu vastaan ja jakaa omastaan" kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä sanoo.

Pyhän teema: Elämän leipä

Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66:10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä.